Geocachingverhalen uit het verleden: Mysterieuze carnaval

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 februari 2006

Ik denk dat dit de eerste cache was die ik alleen heb gevonden. Daarna zouden er nog heel veel solo-caches volgen.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Carnaval 2006
  • Maker: Purk
  • Type: Mysterie
  • Gevonden op: 20 februari 2006
  • Heideroosjes: Maartje
  • Plaats: Oisterwijk

Dit was een solo-actie van mij. Op een avond ontdekte ik een nieuw puntje op de geocaching-site. Het was een mysterie. En daarnaast een tijdelijke cache, die er alleen zou liggen tijdens de carnavalsperiode.

Je kreeg vier carnavalsnamen van plaatsen en moest daar de gewone plaatsnaam bij zoeken. Op het snijpunt van die vier plaatsen lag dan de plaats waar de cache zou liggen. Door de plaats van de gele stip op de geocaching-landkaart, had ik al het vermoeden dat het in Oisterwijk zou zijn. En na wat gegoogle en wat geklooi met een kaart, bleek dat idd zo te zijn. De dag erna regende het hard, maar ik trok mijn regenpak aan en ging op jacht. Ik werd langs alle feestlocaties van Oisterwijk gejaagd, zoals Koosje en La Belle Epoque, dus dat was wel grappig. De cache lag uiteindelijk onder een boom achter het zwembad. Tegen de tijd dat ik ‘m gevonden had, waren ik en de print-out van de cache kleddernat. Maar het was een goed gevoel om het vijfentwintigste logo te kunnen plakken.

Wat ik hier op 20 februari 2020 nog aan toe te voegen heb:

Print-outs en logo’s, dat komt nu niet meer voor, alleen nog soms bij een fotozoektocht, want de gps geeft wel tekst weer, maar geen foto’s, dus dan moet je telefoon er weer bij. Ik heb wel altijd die behoefte gehouden om een opgeloste mysterie meteen in het veld te willen gaan loggen. En deze cache zit al lang in het archief, dus dat ik de oplossing van de puzzel verraad, maakt niet meer uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s