Geocachingverhalen uit het verleden: 5 december 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 5 december 2016

De verjaardag van Sinterklaas is niet echt een favoriete datum om te cachen. Ik had een leuk verslag over het Sinterklaas Surprise Event, waarbij je voor elkaar een surprise-cache moest maken, maar daar staan zoveel namen in genoemd, dat ik het niet kan plaatsen vanwege de privacy. Dus is het een ander verslag geworden.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Is er iemand thuis?
 • Maker: Team de Hertjes
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 5 december 2016
 • Plaats: Heukelom

 

 1. Zomerse Lust
 • Maker: J.antje
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 5 december 2016
 • Plaats: Tilburg

 

5 december was een 3-cache-datum. Niet zo gek, want december heeft als drukke, donkere wintermaand het hoogste aantal lage-cache-data. Dus eentje minder, alvast voor een mogelijk project in een volgend jaar, zou best goed uitkomen. Daarnaast was het mooi, ijzig, winterzonweer en stond de nieuwe Heukelomse cache al een tijdje op het verlanglijstje. Deze Is er iemand thuis? Is van de hand van Team de Hertjes en laten dat nou net de makers zijn van onze allereerste gevonden cache ooit: De Deer Cache. Deze cache is al lang gearchiveerd en de Hertjes deden jarenlang weinig tot niets aan geocaching, maar zijn blijkbaar aan een wederopstanding begonnen, inclusief nieuwe cache, dus.

De cacheroute  was prima, over het Heukelommetje – de beroemdste wandeling van Heukelom. Die je nu ook al kan beginnen vanaf de Sparrendreef. Verder kun je nu ook helemaal doorlopen richting Tilburg, dat moet ik een andere keer nog eens uit gaan proberen.

Na de multi besloot ik door te fietsen naar Zomerse Lust, de traditional die pas online gekomen is bij Café Zomerlust. Ik heb zelfs nog overwogen om er helemaal naartoe te gaan lopen, maar dan zou ik de hele middag kwijt zijn en ik wilde ook nog wat aan school doen. Dus toch maar gaan fietsen, dat gaat een stuk sneller en het was toch nog bijna 3 kilometer. De cache werd snel gevonden, in een vogelhuisje dat bekleed was met allemaal bierdoppen. Dit zou mijn vader best aanspreken, dus ik zal mijn ouders er ook heen sturen, kunnen ze meteen iets drinken op het terras. Dat heb ik nu overgeslagen, ik fietste terug naar huis, met m’n beweging voor vandaag binnen en de 3-cache-datum veranderd in een 5-cache-datum.

Wat ik hier op 5 december 2019 nog aan toe te voegen heb:

5 december is nog steeds een 5-cache-datum en ik heb er weinig hoop op dat dat vandaag gaat veranderen. Winterse dagen zijn lastig, omdat het vroeg donker is en je niet meer ’s avonds na je werk op pad kan. Verder is december natuurlijk ook een drukke feestmaand.

Die wandeling naar Tilburg heb ik ondertussen wel gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s