Ik kwam de basis voor dit recept tegen op een andere blog, maar ik gebruik andere ingrediënten en heb het natuurlijk vegetarisch gemaakt. Op instagram vroegen verschillende mensen naar het recept, dus bij deze.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram bloemkoolrijst (kant-en-klaar of zelf maken)
- 1 kilo zoete aardappelen, geschild en in grove stukken
- 1 rode ui in snippers
- 250 gram champignons, in stukjes
- 250 gram pompoen, in blokjes
- 250 gram vegetarische rulstukjes
- 1 klein blikje kikkererwten
- 1 klein blikje linzen
- 1 zakje mozzarella kaas voor ovenschotels
- 2 theelepels Indiase kruiden (vadouvan)
- peterselie
- olie om in te bakken
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar
- bak ondertussen de ui in enkele minuten gaar en voeg vervolgens de vegetarische rulstukjes toe, gevolgd door de pompoenstukjes, de bloemkoolrijst en als laatste de champignons.
- voeg de Indiase kruiden toe en bak nog enkele minuten tot alles gaar is
- schep dit alles als onderste laag in een ovenschaal
- als de zoete aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze tot een puree.
- voeg dan kikkererwten en de linzen toe aan de puree
- roer de peterselie door de puree
- als je van wat pittiger houd, voeg dan nog wat (cayenne)peper toe
- schep de puree nu als tweede laag in de ovenschotel, dus over de laag met bloemkoolrijst heen (niet mengen)
- bestrooi de ovenschotel met de mozzarella-kaas
- de ovenschotel moet 30 minuten in de oven, tot de kaaslaag goudbruin is geworden
Lekker met roergebakken sperziebonen met een eetlepel sambal.
Eet smakelijk!
Tip: Als je de mozzarella kaas vervangt door sesamzaad, is het recept zelfs veganistisch.