Day Zero Project: The End – Lekker weg in eigen land

Mijn Day Zero Project is geëindigd op 29 september 2019, dus dit is de laatste keer dat ik ga schrijven over de doelen in de dagje-uit-categorie Lekker weg in eigen land

Lekker weg in eigen land

59. Prik blind een plaats op de kaart van Nederland en bezoek deze – GEHAALD

Ik prikte bewust een plaats in het midden van Nederland en het werd Doorn. Hier bezocht ik Huis Doorn en de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog in het paviljoen op het landgoed. Dit met mijn museumkaart. Verder wandelde ik naar Doorn vanaf station Driebergen-Zeist (ze bleken geen OV-fietsen te verhuren op zondag) en onderweg pikte ik een aantal caches op. Ook op het landgoed zelf lag een cache.

60. Bezoek plaatsen in Nederland, waar je nog nooit geweest bent, die beginnen met de letters van je voornaam: MAARTJE. Deze moeten bereikbaar zijn per trein, uitzondering J (want geen stations in J-plaatsen) – GEHAALD

Ik was dus best verbaasd dat er geen enkel station in Nederland ligt in een plaatsnaam die begint met de letter J. De rest van de opdracht was vrij gemakkelijk te vervullen als treinreiziger. De meeste letters haalde ik zelfs dubbel.

61. Naar het witte dorpje Thorn in Limburg (einde van Grenslandpad) – NIET GEHAALD

Het komt vooral omdat Thorn geen station heeft. Lastig te bereiken dus, voor iemand zonder auto.

62. Fietsen langs de Linge en/of kanoën op de Linge – NIET GEHAALD

Nog steeds niet met mijn kano op de Linge gevaren. En ook niet gefietst. Dus helaas niet gehaald.

63. Zomerfolkfestival in Groningen bezoeken – GEHAALD

Ondertussen zelfs al 2x op Zomerfolk geweest. Een dagje in 2017, maar dat bleek toch wel een lange treinreis retour te zijn op een enkele dag. Daarom zijn we in 2018 twee dagen gegaan met een overnachting en dat beviel erg goed. Helaas viel het in 2019 niet handig qua datum, maar in 2020 willen we graag weer gaan. De sfeer is echt geweldig.

64. 3 kastelen bezoeken – GEHAALD
64a. Muiderslot, Muiden
64b. Kasteel Hoensbroek
64c. Kasteel Doorwerth

Ik heb een zwak voor kastelen en gelukkig mag ik met mijn museumkaart ook gratis binnen in veel kastelen. Ondertussen dan ook al meer dan deze drie kastelen bezocht.

65. Iets bezoeken tijdens Open Monumenten Dag in september of de Dag van het Kasteel in mei – GEHAALD

Op de Dag van het Kasteel in mei 2018 bezocht ik Kasteel Doornenburg. Wat nog een hele fietstocht was.

66. 25 foto’s van stationsborden verzamelen, van plaatsen waar ik nog niet “eerder” ben geweest: Project Of All Places – GEHAALD

Dit heb ik zelfs 2x gehaald, want uiteindelijk verzamelde ik meer dan zestig stationsborden van plaatsen waar ik nooit eerder in of uit de trein was gestapt.
67. 10x naar een musical/theatervoorstelling/bioscoop/concert – GEHAALD

Dit doel heb ik dubbel en dwars gehaald. Ik bezoek regelmatig een musical, theatervoorstelling of concert. En de bioscoop bezocht ik extreem vaak in de tijd dat ik een Pathé Unlimited abonnement had. Over de eerste tien bezochte voorstellingen schreef ik een stukje.

68. 10 musea bezoeken – GEHAALD

Ook dit doel was niet al te moeilijk te vervullen met behulp van mijn museumjaarkaart. Ik bezocht dan ook veel meer dan tien musea gedurende de looptijd van mijn Day Zero Project.

The End

Tien doelen waarvan ik er acht gehaald heb. Ik denk dat dit de makkelijkste categorie was om te vervullen. Sommige doelen hingen ook wel met elkaar samen. Maar hey, ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt qua doelen, dus het is leuk dat er in ieder geval één categorie zo goed gelukt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s