Day Zero Project: The End – Geocaching, it’s a way of life

Mijn Day Zero Project is geëindigd op 29 september 2019, dus dit is de laatste keer dat ik ga schrijven over de doelen in de geocaching categorie: Geocaching, it’s a way of life.

It’s a way of life: Geocaching Inspiration

36. Het bereiken van de 10.000 caches – NIET GEHAALD/MEE BEZIG
36a Het bereiken van de 8000 caches in 2017 – GEHAALD
36b Het bereiken van de 9000 caches in 2018 (werd januari 2019) – GEHAALD
36c Het bereiken van de 10.000 caches in 2019 – NIET GEHAALD/MEE BEZIG

De 10.000 caches hebben we niet gehaald. Ik wist al begin dit jaar dat dat nooit zou gaan lukken en heb er vervolgens ook niet echt meer mijn best voor gedaan. 2019 heeft dan ook een erg lage foundradius. Wil ik (we?) in 2020 de 10.000ste cache vinden, dan zal daar nog flink aan gewerkt moeten worden. Op dit moment schommelt het aantal caches van de Heideroosjes rond de 9300 founds. Ik vind het jammer dat ik hier niet gewoon drie losse doelen van heb gemaakt, want 1000 caches vinden is al iets wat behoorlijk veel tijd kost, laat staan 3000 caches. En de 8000 en de 9000 founds werden wel gehaald tijdens de looptijd van mijn Day Zero Project, dus ik vind dat ik dit doel wel half mag rekenen.

37. Tien virtuele caches loggen – GEHAALD

In het begin was dit doel alle virtuele caches van Nederland vinden, maar omdat dat onhaalbaar was, heb ik het terug gezet naar het vinden van tien virtuele caches. Uiteindelijk logde ik zelfs 17 virtuele caches (16 in Nederland en 1 in België) tijdens de looptijd van DZP en in totaal logden de Heideroosjes 36 virtuele caches. Dat betekent dus dat bijna de helft van die virtuele founds tijdens DZP is gevonden. Er kwam ook een boost aan dit doel toen groundspeak besloot om nieuwe virtuals toe te staan, in de vorm van het project Virtual Reward. Daardoor kwamen er ineens een heleboel nieuwe virtuele caches bij.

38. Het loggen van 25 earthcaches – GEHAALD

Hier had ik eerst staan dat ik 100 earthcaches ofzoiets wilde vinden, dat heb ik later verlaagd naar het meer realistische aantal van 25 earthcaches. En dat is prima gelukt, ondertussen heb ik er zelfs al 29 gelogd, gedurende de looptijd van DZP. In totaal hebben de Heideroosjes 141 earthcaches gelogd.

39. Waterfietsen/kanoën in de grachten van Amsterdam om de oudste caches van Nederland te kunnen loggen (die liggen onder een brug) – NIET GEHAALD

Hoewel ik door mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam regelmatig in de hoofdstad kom, is er vaak geen tijd of zin meer over voor een activiteit daar. Bovendien wil ik niet in mijn eentje gaan waterfietsen, dus dan moet ik mensen zo gek krijgen om mee te gaan en met de lange reistijd en zoveel andere caches dichterbij, is dat moeilijk. Per kano is ook lastig, ik heb wel een eigen kano (drie zelfs), maar ik zit altijd met het vervoer.

40. Geocaching in vestingstad Willemstad – NIET GEHAALD

Willemstad is in Noord-Brabant, dus het is niet eens zo heel ver van mij vandaan, maar toch is het er nooit van gekomen om hier te gaan geocachen. De belangrijkste oorzaak is dat Willemstad geen station heeft, dus is het een heel gedoe om er te komen met het openbaar vervoer.

41. 250 caches in een ander land halen dan Nederland of België – GEHAALD

Dat dat “andere land” Duitsland zou worden was aan het begin al duidelijk, daar waren we met 201 founds het hardste op weg. In augustus 2018 werd dan ook de 250ste Duitse cache door mij gelogd en daarmee was dit doel vervuld.

42. Geocaching bij het Fort van Brasschaat – NIET GEHAALD

Ook dit is er nooit van gekomen. Brasschaat is in België en ook hier speelt het gebrek aan openbaar vervoer een rol + dat het in het buitenland is.

43. De Dode Draad-fietsroute van geocaching doen – NIET GEHAALD

Dit doel eveneens niet gehaald vanwege fiets-vervoer-technische redenen.

44. Geocaching op de Beegderheide in Limburg – GEHAALD

Deze heb ik wel gehaald. In november 2017 zat ik een weekje op een vakantiepark in Limburg en ik kwam erachter dat de Beegderheide vanaf daar op fietsafstand was. We zijn er toen dus echt op de fiets naartoe geweest om te geocachen.

45. Een serie geocaching-souvenirs compleet krijgen – GEHAALD

Dit is een vervangend doel. In de zomer van 2018 kon je sparen voor een serie geocaching-souvenirs (virtuele afbeeldingen) van fantasiewezens. Ik ben dol op fantasiewezens en vond het ook echt mooie plaatjes, dus ik wilde de serie heel graag compleet hebben, maar daarvoor moest je 100 caches vinden in drie weken tijd. Dat is uiteindelijk op de allerlaatste dag gelukt en ook met dank aan Anke en Guy, die in die periode op vakantie waren en ook caches hebben gelogd. Alleen was het mij niet gelukt.

46. De Weg van de Snelweg-trail bij Geldermalsen afmaken (met mijn moeder) – GEHAALD

In oktober 2017 wandelden mijn moeder en ik de Weg van de Snelweg-trail bij Geldermalsen. Dit was eigenlijk bedoeld als fietstocht, maar wij hebben het in twee delen gewandeld. Het was een helse tocht van ruim 30 kilometer en we waren pas bij het station toen het al donker was. Maar wel volbracht en prachtige lucht/waterfoto’s gemaakt bij de Waal.

47. Een eigen cacheroute maken en echt uitbrengen – NIET GEHAALD

Ik ben hier gewoon te lui voor. Die route bestaat al, maar ik moet toestemming vragen voor het plaatsen van de cache en het echt online zetten. En dat heb ik dus nog steeds niet gedaan.

48. Een geocaching-begrippenlijst maken voor alle Dreuzels die mijn blog lezen – NIET GEHAALD

Hier ben ik wel aan begonnen, maar nooit afgemaakt zodat het geschikt voor publicatie zou zijn. Ik vind het ook best lastig; voor mij is het allemaal zo duidelijk en ik ben dus geen docent-type.

49. Al mijn geocoins uitzoeken (eventueel verkopen) en activeren op de website met een verhaaltje en een foto erbij – NIET GEHAALD

Dit doel heb ik gewoon niet gedaan, omdat het mij niet echt interesseert, vrees ik. Ik ben wel gestopt met geocoins verzamelen, want die krengen kosten veel te veel geld en ik doe er weinig mee. Een paar liggen er tentoongesteld, maar de rest zit in een kistje. Dus verkopen levert misschien nog wat op.

50. Gardens of Amsterdam GeoTour: (4/24) – NIET GEHAALD

Hier begon ik vol goede moed aan, maar na vier founds hield het dus op. Ondertussen is de serie al half gearchiveerd, geloof ik, dus het gaat nooit meer lukken om het helemaal te voltooien.

51. Op alle data van het jaar minimaal 3 caches hebben gevonden (15/15) (het 2-caches-data-project) – GEHAALD

Als je mijn Geocachingverslagen uit het Verleden leest, dan weet je dat ik een voortdurende obsessie heb voor wat ik het Geocaching Datum Project noem. Dat begon in 2012 met het vinden van minstens één cache op elke datum. Daarna ging het naar twee caches op elke datum en zo werd er steeds een cijfer bij opgeteld. Pas in februari 2019 lukte het mij om alle data op minstens 3 founds te krijgen.

Ondertussen gaat het Geocaching Datum Project door en probeer ik alle data op minstens 5 founds te krijgen. Het gaat best lekker, er zijn nog maar zes 3-cache-data en vijf 4-cache-data over.

52. Geocachingfietstocht langs de forten rondom Naarden – NIET GEHAALD

Ook hier nooit aan toegekomen, vanwege het reisprobleem. Het zou wellicht wel per OV-fiets kunnen, maar dan nog is het ver weg.

53. Biesboschmuseum + de geocachingfietstrail die daar in de buurt ligt – GEHAALD

Dit heb ik wel gedaan, op mijn eigen fiets zelfs, die ik meegesleept heb in de trein naar anti-fiets-station Gorinchem. Ik kon gratis in het Biesboschmuseum met mijn museumjaarkaart.

54. De 500 Waymarking-medaille bereiken, bij beide onderdelen – DEELS GEHAALD

54a Geclaimde waymarks: (440/500)
54b Bezochte waymarks: (659/500)

Zoals je kan zien in het bovenstaande statistiekenblokje heb ik dit doel voor de helft gehaald. Qua bezochte waymarks (visits) zit ik ruim over de 500 heen, namelijk al op 659. Dat telde lekker door, toen ik erachter kwam dat stations ook waymarks waren. En als treinreiziger ben ik op enorm veel stations geweest.

Het claimen van nieuwe waymarks is lastig. Je kunt heel veel dingen waymarken, maar ik wil niet te veel dingen doen, omdat ik dan gek word. Mijn hoofddoel zijn fietspaddestoelen van de ANWB, maar dat schoot niet zo op, dus soms doe ik ook fietsknooppuntborden, pennysmashers, uitkijktorens en kastelen. Af en toe ook nog iets anders, als ik dat een leuke categorie vind. Ik heb zelf ook een paar stations geclaimd, een paar dierentuinen, molens en een McDonald’s. Maar ik kom nog 60 eigen waymarks te kort voor de virtuele medaille die je krijgt bij 500. Dus ik heb dit doel maar voor de helft gehaald.

The End

Maar liefst 19 geocachingdoelen, waarvan ik er maar acht gehaald en twee voor de helft. En dus ook negen niet. Bij een volgende poging ga ik eerst eens kijken wat vervoerstechnisch haalbaar is…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s