Geocachingverhalen uit het verleden: 17 oktober 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 17 oktober 2011:

De laatste dag van het Heideroosjes Herfst CacheWeekend Editie 2011 in Sint-Katelijne-Waver of all places.

Geocachingverhaal uit het verleden:

 1. Het Katelijnepad reeks 1
 2. Het Katelijnepad reeks 2
 3. Het Katelijnepad reeks 3
 4. Het Katelijnepad reeks 4
 5. Het Katelijnepad reeks 5
 6. Het Katelijnepad reeks 6
 7. Het Katelijnepad reeks 7
 8. Het Katelijnepad reeks 9
 9. Het Katelijnepad reeks 10
 10. Het Katelijnepad reeks 11
 11. Het Katelijnepad reeks 12
 12. Het Katelijnepad reeks 13
 13. Het Katelijnepad reeks 14
 14. Het Katelijnepad reeks 15
 15. Het Katelijnepad reeks 16
 16. Het Katelijnepad reeks 17
 17. Het Katelijnepad reeks 18
 18. Het Katelijnepad reeks 19
 19. Het Katelijnepad reeks 20
 20. Het Katelijnepad reeks 21
 21. Het Katelijnepad reeks 22
 22. Het Katelijnepad reeks 23
 23. Het Katelijnepad reeks 24
 24. Het Katelijnepad reeks 25
 • Maker: Stanske
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 17 oktober 2011
 • Plaats: Katelijne-Waver, België

 

 1. Binnendoor
 2. Roosendael
 • Maker: The Borders
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 17 oktober 2011
 • Plaats: Katelijne-Waver, België

 

 1. Oude plagen – Lazaruskapel
 • Maker: Jpab*
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 17 oktober 2011
 • Plaats: Katelijne-Waver, België

 

 1. Het Speelbos
 • Maker: Kejeko
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 17 oktober 2011
 • Plaats: Katelijne-Waver, België

 

 1. Katje’s 2000 Founds
 • Maker: Brainlord
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 17 oktober 2011
 • Plaats: Katelijne-Waver, België

 

Na ons ontbijt met de broodjes van een ontzettend chaotische supermarkt, gingen we uitchecken en verlieten we het domein waar we het weekend hadden doorgebracht in een trekkershut. We hadden het al het hele weekend over de powertrail het Katelijnepad gehad en we hadden de naam van het plaatsje al regelmatig op de borden zien staan. Vandaag gingen we hem dan echt lopen: 17 kilometer, 25 caches.

Het was droog, maar wel bewolkt en daardoor zag het er een stuk minder gezellig uit dan gisteren. We kregen een lange wandeling in/door/om het plaatsje Sint-Katelijne-Waver. We leerden dat dat plaatsje bekend is om z’n vele fruitbedrijven. Het wordt er veelvuldig gekweekt en getransporteerd. Het hele industrieterrein bestond uit transportbedrijven voor groente en fruit. We kwamen verschillende keren bordjes van de Groente & Fruit-fietstocht/wandelroute tegen. Verder waren er ook vele kassen waar al dat groente en fruit verbouwd werd. Ook kende dit plaatsje veel scholen en kinderdagverblijven voor kinderen. Veel fruit eten, zorgt blijkbaar voor veel kinderen.

De route startte bij het fruit-museum. Hier hadden we meteen de langste zoektijd nodig voor de eerste cache van de serie. De found-ratus van alle volgende caches varieerde van binnen een tel gevonden, tot toch wel even zoeken. We vonden ze uiteindelijk allemaal, behalve nummer 8, die al een tijdje geript was, alle logjes voor ons spraken over een not-found.

Er lag ook nog een multi op de route, daar hebben we ook nog een poging tot gedaan, maar die konden we alweer niet vinden, het was vast weer de multi-vloek, die ons dit weekend parten speelde.

Na een uur of vier lopen waren we weer bij het fruit-museum, 24 founds rijker. We moesten een hele tijd wachten voor we over het smalle toegangsweggetje konden rijden, omdat er een bus voor onze neus schoolkinderen stond in te laden.

Omdat het nog vrij vroeg was, hebben we nog een paar trads gedaan, wel al in de richting van Nederland.

Er waren twee trads aan een soort van doorlopend bospad door een klein dorpje. Je kon midden tussen de twee parkeren en dan was het naar allebei een paar honderd meter lopen. Helaas konden we de eerste niet vinden, ondanks dat we onder en langs het bruggetje hebben gekeken. De andere vonden we wel.

Daarna gingen we een cache op een camping doen, die heette Roosendaal en zag er ook aantrekkelijk uit, Anke had deze camping ook gezien bij het zoeken van een trekkershut, maar helaas was het al gesloten in oktober. Hij lag midden in het bos en de cache zat verstopt bij het toiletgebouw. De hint was warm/koud, dus eerst zochten we bij de kranen, tot ik ineens de thermometer zag hangen en jawel hoor: bingo! Was wel grappig verstopt, vonden wij. De camping houden we in gedachten, mochten we ooit nog naar deze omgeving terug willen.

De volgende was een snelle oppikker bij een behoorlijk grote kapel. Ik was echter meer geobsedeerd door de grote hagedis die als versiering op een van de huisjes zat die tegenover de kapel stonden, de voormalige verblijven van de lepra-patiënten. Deze cache was van de serie Oude Plagen, maar daar hebben we er dus maar eentje van gedaan.

Wat volgde was een korte wandeling door het Speelbos. Hier mochten kinderen vrijelijk hutten bouwen enzo. De cache was verstopt bij een bruggetje dat opgebouwd was uit ongelijke blokken steen, dus erg veel verstopplekken voor een micro. We hebben best even moeten zoeken en wilde al bijna opgeven, toen Anke ineens een groen touwtje zag en de cache vond.

De laatste van de dag was de 2000ste cache van Katje. Pfft, de 2000 hebben wij alweer bijna 1,5 jaar achter ons liggen. Dat was in het gedenkwaardige 10 Years of Geocaching-weekend. De cache lag onder een brug en dit keer mocht ik eronder kruipen, omdat Anke bij de auto moest blijven, want we mochten daar eigenlijk niet parkeren.

Dit werd de laatste found van het Heideroosjes-Herfst-Cache-Weekend. We hebben in 3 dagen tijd maar liefst 70 caches gevonden, wat een enorme boost was. Het was ook nog eens mooi weer en gezellig, dus we gaan  het vast nog eens doen in 2012.

Wat ik hier op 17 oktober 2019 nog aan toe te voegen heb:

Volgens mij was dit het laatste Heideroosjes Herfst CacheWeekend. We hebben dat een paar jaar gedaan, maar kregen andere prioriteiten. Ik weet nog van dit weekend dat het een heel vieze en koude trekkershut was, maar dat we wel een heel toiletgebouw voor ons zelf hadden en dat was dan weer wel keurig schoon. We zaten zowat als enigen op dat domein in dat weekend.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s