Geocachingverhalen uit het verleden: 10 oktober 2014

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 10 oktober 2014

In het verleden hadden we slechts één cache gevonden op de datum 10 oktober. Daarom stapte ik vandaag op mijn fiets om meerdere caches te loggen in de omgeving van Liempde.

Geocachingverhaal uit het verleden:

10 oktober was nog een 1-cache-datum en ik was vandaag vrij, dus kon ik die mooi gaan ophogen. Ik had niet zo’n zin om te treincachen, omdat ik ’s avonds naar de kanovereniging wilde. Dus werd het een fietstocht in de omgeving. Eerst zou het heel hard gaan regenen deze dag, dus ik zag het al somber in, maar uiteindelijk was het best wel mooi weer.

Ik ging eerst op weg naar Knor, in een afgelegen bosje langs de snelweg was een levensgroot varken verstopt en vlak daarbij de cache. Ik vond het wel grappig gedaan.

De Scheeken

Hierna via het viaduct de snelweg overgestoken om te beginnen aan de serie de Scheeken. Dit is een natuurgebied bij Liempde. Volgens mij was ik hier nooit eerder geweest. Ik kwam het gebied aan de verkeerde kant binnen, dus logde eerst nummertje 3. Het waren allemaal letterboxen. Die hebben wij nog niet zo heel veel gevonden, dus dat vond ik wel leuk. Helaas waren het eigenlijk geen echte letterboxen, maar gewoon veredelde traditionals. Dat vond ik een klein beetje jammer, omdat het wel had gekund hier, een echte letterbox-cachebeschrijving.

Na het loggen van drie, fietste ik door naar nummer 1. Maar ik kwam eerst nog langs de nieuwste traditional van Wilp: Leymderwaut, bij een toponiemenbankje. Ik vind de uitleg over het verleden van de streek die bij deze bankjes staan altijd interessant. De cache was niet moeilijk verstopt, dus een snelle found.

Dat verdient een bloemetje…

Daarna dan eindelijk aanbeland bij nummertje 1 van de Scheeken. Ik pakte het verkeerde pad, dus dat werd onder het prikkeldraad doorkruipen.

Het gebied zou heel drassig zijn, maar ik vond het wel meevallen, ondanks dat het deze week nog wel een paar keer flink geregend heeft. Veel bomen waren al kaal, dus ik kon weer lijnenspel-foto’s maken.  Er zouden ook koeien zijn en die kwam ik aan het einde inderdaad tegen, maar ze stonden te ver weg om leuke foto’s te kunnen maken en het gebied was te drassig om er naartoe te lopen. Het lopen ging trouwens lekker, nadat ik een lange periode last heb gehad van hielspoor aan mijn beide voeten.

De bonus was ook niet al te moeilijk, maar ik vond de locatie niet zo slim, naast een slootje met een steile wand en het is maar een klein, licht doosje.

Verder merkte ik vandaag weer dat Eragon (mijn gps) echt oud begint te worden. Hij valt heel vaak van zijn kompas af en hij is ook niet nauwkeurig, waardoor ik een eeuwigheid naar nummertje 1 heb lopen zoeken. Ik wil eigenlijk best graag een nieuwe GPS, ook al mag Eragon dan wel in mijn museum blijven, ik heb zoveel meegemaakt met dat apparaatje.

Lijnenspel

Als afsluiter van de dag Wilps nieuwste mysterie. Ik moest op zoek naar de Drie-Steen grenspaal en na wat googlen had ik die opgespoord. Hij bleek midden op het terrein van een bomenkwekerij te staan en ik vind bomen nog steeds leuk, ook al heb ik de gehele week vrij hevige hooikoorts gehad, hoofdzakelijk van dennennaalden. Helaas zaten er twee oudere mensen op het bankje, dus maar even een rondje gefietst langs de bomen. Daarna gaan spioneren en hopen dat ze op zouden rotten. Soms ben ik in gedachten heel haatdragend naar mensen toe als ze bovenop een cache zitten. Gelukkig gingen ze weg en kon ik ongestoord zoeken, nou ja, ik had hem eigenlijk binnen 10 seconden gevonden. Het monumentje zelf vond ik nogal dubbelzinnig, haha.

Ik had nu 10 caches gevonden op 10-10 dus dat vond ik wel een mooi aantal. Tijd om terug naar huis te fietsen, wat toch nog 16 kilometer was. De terugtocht valt me altijd zwaarder dan de heentocht, ook nu weer. En toen wist ik nog niet dat we conditietraining gingen doen bij de kanovereniging…

Wat ik hier op 10 oktober 2019 nog aan toe te voegen heb:

De Scheeken was een leuke wandeling. Helaas is de serie alweer gearchiveerd. En het lijkt nog steeds alsof afstanden op de terugweg langer zijn dan op de heenweg.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 10 oktober 2014.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s