Day Zero Project: The End – Stories to tell

Mijn Day Zero Project is geëindigd op 29 september 2019, dus dit is de laatste keer dat ik ga schrijven over de doelen in de schrijf-categorie Stories to tell. 

Stories to tell

Doel 4: Een blog beginnen en hierop schrijven over het verloop van mijn Day Zero Project – GEHAALD

Een blog beginnen en daarop schrijven over het verloop van je Day Zero Project is een verplicht doel wat in elk Day Zero Project terug komt. Ik was al gestart met deze blog op 6 juni 2016, dus dat was een half jaar voor de start van mijn Day Zero Project. Ik startte o.a. met een DZP, omdat ik dan iets had om over te schrijven op mijn blog. Gedurende de hele looptijd heb ik regelmatig geschreven over mijn DZP. De meeste vervulde doelen hebben een eigen blog gekregen. Daarnaast waren er jaarlijkse updates. Mocht ik nog eens aan een nieuw DZP beginnen, dan wil ik voor maandelijkse updates gaan. Nu waren die jaarlijkse updates misschien een beetje te veel tegelijkertijd.

Doel 5: Aan een schrijfwedstrijd meedoen – NIET GEHAALD

Vroeger deed ik regelmatig mee aan (kleine) schrijfwedstrijden en ik won ook wel eens wat. Daarna hing ik mijn pen in de wilgen en schreef ik jarenlang helemaal geen fictie. Stiekem vond ik het jammer dat ik helemaal niets meer met mijn schrijftalent deed, dus daarom zette ik deze opdracht op mijn DZP-lijst. Ik heb wel een paar keer naar reglementen van schrijfwedstrijden gekeken, maar uiteindelijk nooit echt iets geschreven wat goed genoeg was om mee te doen. Dat kwam vooral omdat mijn studie veel tijd opslorpte, waardoor er niet veel overbleef voor creativiteit. Toch was het de minor Schrijven in Opdracht, tijdens diezelfde studie die ervoor zorgde dat ik mijn pen uit die wilgen haalde. Dus in de toekomst ga ik zeker nog eens aan een schrijfwedstrijd meedoen.

Doel 6: Iets uitgegeven krijgen: mag een verhaal, artikel, column of een boek zijn – GEHAALD

Het doel was aanvankelijk dat ik een boek uit moest geven, maar ik heb het halverwege aangepast, omdat een heel boek te hoog gegrepen zou zijn. Dus maakte ik er een publicatie in een publiek medium van. De gratis krant Metro publiceerde mijn column Een leven lang leren op 9 mei 2019. Metro beweert zelf dat het krantje dagelijks door gemiddeld een miljoen mensen gelezen wordt. Lijkt mij best veel, maar hey, het is een begin en het maakte ook wel het een en ander los, vooral op de Hogeschool van Amsterdam en zowel positief als negatief.

Doel 7: Minimaal één blogpost per week publiceren op deze blog – GEHAALD

Het hele Day Zero Project beslaat ongeveer 143 weken en in al die weken heb ik op donderdag een Throwback Thursday-blog gepubliceerd. Omdat ik throwback thursday uiteindelijk een nietszeggende titel vond, is de naam ondertussen veranderd in Geocachingverslagen uit het verleden. De inhoud is hetzelfde gebleven: ik publiceer een geocachingverslag uit het verleden dat op die datum heeft plaats gevonden. Met foto’s als ik die heb gemaakt, extra uitleg en een korte terugblik.

Doel 8: Blijven schrijven met huidige penvriendin – GEHAALD

Mijn penvriendin heet S. en we schrijven al bijna 5,5 jaar met elkaar. Handgeschreven brieven en kaarten. Soms spreken we elkaar ook via whats’app en we volgen elkaar op de social media. Maar we hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. We hebben veel overeenkomsten. Allebei single, allebei geboren in de eighties, allebei vegetariër, we hebben allebei een cavia als huisdier, we houden allebei van wandelen en werken allebei voor PostNL. Dus we hebben nog genoeg om over te schrijven om ons 10-jarig penvriendin jubileum te halen.

Doel 9: Een lijst opstellen met mijn 100 favoriete woorden en de bijbehorende verantwoording voor de gemaakte keuzes – GEHAALD

Met dit doel was ik al bezig voor ik mijn DZP startte en toch heb ik het pas de afgelopen maand echt behaald. Sommige dingen hebben even tijd nodig, denk ik. Het idee voor de 100 woorden kwam van een workshop in de bibliotheek. Die workshop vond plaats in de LocHal, wat toen nog een vrijwel lege ruimte was en wat nu een prijswinnend gebouw is.

Doel 10: Alle geocachingverslagen bijwerken, ook die van jaren geleden, inclusief de verantwoording – MEE BEZIG/HALF GEHAALD

Ik heb de geocachingverslagen gedurende mijn Day Zero Project heel goed bijgehouden, dus 2017, 2018 en 2019 tot nu toe kloppen helemaal. Maar in het verleden zijn nog wel gaten en die heb ik niet allemaal opgevuld. Het kost veel tijd en die besteedde ik dan toch liever aan mijn studie. En hoe verder terug in de tijd, hoe minder ik er nog van weet. Het gaat ondertussen om zo’n 9300 gevonden caches, dus reken maar uit hoeveel verslagen ik dan wel niet heb. Ik beschouw dit doel dus als half gehaald.

Doel 11: De muziekblogs online zetten (wel bijwerken), die ik ooit al eens geschreven heb – MEE BEZIG

Hier ben ik wel mee begonnen, maar het heet de 30 Day Song Challenge en het gaat om 30 vragen, dus 30 blogs. Dat bleek behoorlijk veel tijd te kosten, dus ik ben gestopt na 5 dagen. Ik wil het nog wel afmaken, maar afstuderen gaat even voor. Dus voor nu heb ik het niet gehaald.

Doel 12: De huidige vaste rubrieken op mijn blog handhaven en nog een derde vaste rubriek verzinnen – GEHAALD

Dit doel heb ik eigenlijk gewoon gehaald, er staat namelijk niet bij hoe vaak de rubrieken moeten verschijnen. De enige rubriek die ik wekelijks gepubliceerd heb is het eerder genoemde Throwback Thursday. Daarnaast heb ik nog twee rubrieken die onregelmatig verschijnen, genaamd Tuesday TAG (waarbij ik de vragen van een tag beanwoord) en Meatless Monday (dit gaat over vegetarisch eten). Ik heb ook nog heel even Weekly Highlights gehad, maar dat vond ik te privé en ook te veel moeite om dat wekelijks te schrijven. Het lijkt me wel leuk om in de toekomst een Monthly Highlights te doen, maar eerst afstuderen.

Doel 13: Iets doen met Project Stories to tell – NIET GEHAALD

Met Project Stories to tell bedoelde ik de verhalen die ik in het verleden heb geschreven publiceren op mijn blog met commentaar van nu erbij. Ik heb het tot nu echter niet aangedurfd. Ook zoek ik nog een copyright beveiliging, want ik wil niet dat andere mensen met mijn verhalen aan de haal gaan. Ik zal mij in de nabije toekomst toch over deze publicatie-angst heen moeten zetten, want als ik ooit een boek wil uitgeven, dan is dit een eerste stap.

Doel 14: Een brief aan mezelf schrijven in januari 2017, die ik pas mag openen in september 2019 – GEHAALD

Dit was zo’n beetje het eerste doel dat ik heb gehaald, want ik typte keurig een brief aan mijzelf in januari 2017, printte die uit, deed die in een envelop en plakte die dicht. Ik wiste het bestand van mijn laptop en borg de envelop op. Zelfs tijdens mijn verhuizing niet in de verleiding gekomen om de envelop te openen. Nu mag ik de brief dus gaan lezen, ik ben benieuwd.

The End

Elf doelen in deze categorie, waarvan ik er zeven heb gehaald, met twee bezig ben geweest en twee niet heb gehaald. Met deze score ben ik best tevreden. Als ik minder studietijd en meer schrijftijd had gehad, had ik vermoedelijk alles kunnen halen.

Een gedachte over “Day Zero Project: The End – Stories to tell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s