Day Zero Project: The End

Het is vandaag 29 september 2019 en dat betekent dat de 1000 dagen van mijn Day Zero Project voorbij zijn. Ik startte op 1 januari 2017 en nu zijn we dus duizend dagen verder. Twee jaar en net geen negen maanden.

En?

Van de 101 doelen heb ik 54 doelen helemaal vervuld. Een paar doelen heb ik zelfs twee keer gehaald. In totaal heb ik dus iets meer dan de helft van alle doelen vervuld. Daarnaast heb ik 12 doelen voor een gedeelte vervuld of ben ik er nog mee bezig om ze af te krijgen. Vind ik dat een goede score? Van de ene kant wel, van de andere kant niet. Als ik mijn lijst vergelijk met die van anderen had ik mezelf behoorlijk grote en omslachtige doelen gesteld. Vanuit dat oogpunt is het knap dat ik de helft af heb kunnen strepen. Maar stiekem had ik van te voren verwacht dat ik er minstens driekwart zou halen.

Aan het begin denk je ook dat 1000 dagen een ontzettend lange periode is. Dat is ook zo, het lijkt echt eeuwen geleden dat ik dat ontzettend lelijke en knullige logo heb ontworpen, met die lelijke getekende letters en cijfers. De wolkenfoto als achtergrond vind ik nog steeds erg mooi. Er is in die twee en driekwart jaar van alles veranderd op allerlei vlakken. En andere dingen zijn precies hetzelfde gebleven.

Op welke behaalde doelen ben ik trots?

Natuurlijk ben ik trots dat ik al die tijd mijn studie heb volgehouden. Maar helaas heb ik nog geen diploma en ik had graag met vlag en wimpel mijn afstuderen hier vermeld aan het einde van het vorige schooljaar. Een hbo-diploma is natuurlijk een belangrijk levensdoel en ik ben er gedurende het hele Day Zero Project mee bezig geweest. Dus dat ik mijn diploma niet meer ga halen binnen de looptijd van mijn DZP is toch wel bitterzoet. Anderzijds gaat dat diploma er wel komen en ben ik hard bezig met de laatste loodjes van mijn studie; afstuderen dus.

Ik was best wel trots toen mijn column in de Metro werd gepubliceerd. Dat was op 9 mei 2019. Ik schreef de column als opdracht voor de minor Schrijven in Opdracht en al mijn frustraties betreffende deeltijdstuderen staan er in. Er kwamen ook best veel reacties op en die waren zeker niet allemaal positief. Maar ik ben wel met mensen in gesprek gegaan. Het heeft niet echt iets opgeleverd voor mij persoonlijk, maar ik hoop dat het deeltijdstudenten na mij nog zal helpen.

Het wandelen van 20 NS-wandelingen werd mijn lievelingsdoel, dus het was heel leuk dat ik het ook echt gehaald heb. Veel plezier beleefd aan die wandelingen en ik ben gewoon doorgegaan met NS-wandelen. Qua wandelen was ik ook trots op mezelf toen ik de Apeldoornse Vierdaagse heb uitgelopen, hoewel ik nog liever 4x30km had gedaan dan 4x20km. Daarmee heb ik meteen een nieuw doel te pakken.

Van welke doelen vind ik het erg jammer dat ze niet gelukt zijn?

Dat ik mijn hbo-diploma nog niet behaald heb. Ik beschrijf het hierboven al, maar dat is niet alleen een DZP-doel, maar ook een belangrijk levensdoel.

Verder vind ik het ook jammer dat ik de 10.000 geocaches niet binnen de looptijd heb gevonden. Geocaching is dan misschien niet levensdoelwaardig, maar het is wel erg belangrijk voor mij.

En waar ik persoonlijk niets aan kan doen, maar wat ik wel heel erg jammer vind is dat Natuurmonumenten de Midzomernachtloop van 21 kilometer over de Veluwe niet meer organiseert. Daar had ik echt heel erg graag aan deelgenomen en het sponsorgeld verwerven was ook een leuke uitdaging geweest, maar helaas.

Zou je nog eens aan een nieuw Day Zero Project beginnen?

Ja, ik weet eigenlijk zeker dat ik binnen nu en vijf jaar nog een keer aan een Day Zero Project ga beginnen. Ik vond het heel leuk om mee bezig te zijn. Ik had doelen bedacht die op veel vlakken van mijn leven betrekking hadden. Daarnaast leverde het veel schrijfstof op voor mijn blog. Ik vind het fijn om naar doelen toe te werken, niet alleen qua DZP, maar altijd.

Ik kwam er wel achter dat ik het me zelf behoorlijk moeilijk had gemaakt. Sommige doelen zijn echt heel groot of moeilijk te vervullen. Of ik had een doel wat eigenlijk uit meerdere onderdelen bestond, terwijl andere mensen daar dan gewoon twee doelen van maken. Een volgende keer ga ik het mezelf dus minder moeilijk maken.

What’s next?

De rest van het jaar ga ik gebruiken als een soort van uitlooptijd van dit Day Zero Project. Misschien lukt het nog om wat lopende doelen te vervullen, dat zou leuk zijn. In 2020 wil ik iets anders ga doen, namelijk de 20 van 2020, twintig doelen die ik in dat jaar wil vervullen. Daar zitten ook doelen bij uit mijn DZP-lijst, die ik niet gehaald heb. Mogelijk start ik in 2021 dan weer een nieuw Day Zero Project, maar dan wil ik een andere periode qua looptijd. Ik denk erover om dan de dag na mijn verjaardag te starten, dat zou dan 1 april 2021 zijn.

Ook ga ik de komende weken nog een laatste keer schrijven over alle doelen in de verschillende categorieën.

 

2 gedachtes over “Day Zero Project: The End

  1. doryabrahamse

    Hallo Maartje, het was iedere keer weer erg leuk om je stukken te lezen, je bent een geboren schrijf-ster!
    En 54 doelen behaald waarvan 12 dubbel is bij elkaar 68 doelen. Dus bijna 3/4.
    Je mag echt trots op jezelf zijn dat iedere deeltijd-studie. Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om weer terug naar school te gaan. En je bent al aan het afstuderen, dus je einddoel is al in zicht. Heel veel succes met de laatste loodjes. Groetjes, Dory

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s