Geocachingverhalen uit het verleden: 29 augustus 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 29 augustus 2015:

Deze datum had pas 1 found, dus besloot ik na mijn werk nog een paar geocaches te gaan doen, per fiets.

6102. Helvoirt de serie (18) Sportpark Helvoirt
6103. Helvoirt de serie (11) Uitzicht op de Guldenberg
6104. Helvoirt de serie (13) De Helvoirtsche Heide
Maker: Brandweerman Bart
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 29 augustus 2015
Plaats: Helvoirt

6105. Het Benkse van Bommel
Maker: Bommelding
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 29 augustus 2015
Plaats: Helvoirt

Dit was een 1-cache-dag en ik had bedacht om na mijn werk nog de nieuwste exemplaren van de Helvoirt-serie te gaan loggen. De vorige hadden mijn moeder en ik al vlak na het online komen gedaan en toen zag alles er nog goed uit. Nu, na nog geen maand online (deze serie kwam begin augustus online) waren de meeste al in hevig verval. Als in, ontbrekende logrol-behuizing, voddige logrollen, zeiknatte logrollen, caches op de verkeerde plaats. Ik vraag me steeds vaker af of mensen wel beseffen waar ze aan beginnen als ze een hele serie online plaatsen. Die Helvoirt-serie bestrijkt best een groot gebied, als je ze allemaal wilt controleren en bijhouden, kost je dat toch zeker een halve dag. Het plaatsen van geocaches is voor veel mensen geen enkele probleem, maar het onderhouden blijkbaar wel. Daarom juich ik het toe als mensen gewoon 1 tot 5 kwalitatief goede caches onderhouden. Dat wel uit de mond van iemand die nog nooit zelf een cache heeft geplaatst. Maar die wel regelmatig haar cadeau “gekregen” cache ging controleren en die ook netjes uit het bos heeft gehaald na archivering.

Goed, de caches van de Helvoirt-serie waren dus een beetje een disaster, met name die in het modderige boomgat bij het pannenkoekenhuis, was gewoon ronduit smerig. Die bij het sportpark was een vodje papier in een boterhamzakje, die van de Guldenberg was de enige die er nog netjes uitzag. Het was ook nog een behoorlijk eind fietsen, maar dat wist ik dan nog van tevoren. De cache van Bommels benkske vond ik dan wel weer grappig, vooral omdat het bankje Dreuzel-vrij was, het daadwerkelijk een mooi uitzichtpunt is, waar je niet met de auto kan komen en daarom een stukje voor moet lopen en omdat hij leuk verstopt was. Ik had hem snel gevonden. Bommel is trouwens een hond. Dus eigenlijk vond ik dit de leukste cache.

Op zo’n dag als vandaag vraag ik me wel eens af waarom ik eigenlijk nog aan geocaching doe, maar gelukkig zijn er ook nog een heleboel mooie caches die wel de moeite waard zijn. En ik had een mooie fietstocht.

Wat ik hier op 29 augustus 2019 nog aan toe te voegen heb:

De Helvoirt-serie heeft niet lang bestaan. Veel langere trails zijn geen lang leven beschoren; onderhoud kost tijd. De kwaliteit van caches is heel verschillend. Ik heb geweldige trails gelopen en waardeloze multi’s. Maar andersom net zo goed.

En ja, de Heideroosjes hebben ook eigen caches gehad, maar die zijn ondertussen allemaal in het archief. Twee waren er van Guy en moesten in het archief wegens verhuizingen; je kunt moeilijk een cache in je voortuin laten liggen als je daar zelf niet meer woont. De derde hadden we cadeau gekregen, maar omdat de puzzel op een bepaald moment niet meer op een normale manier opgelost kon worden, is hij na 1,5 jaar in het archief gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s