Woordenwaterval #5

Doel 9 van mijn Day Zero Project was het maken van een lijst met mijn 100 mooiste woorden. Het lijkt mij leuk om een uitleg te geven bij elk gekozen woord en dat ga ik doen in groepjes van vijf op alfabetische volgorde.

Vandaag ga ik het hebben over doorzichtig (transparantly), dwaalwegen, eindeloos, einzelgänger en element.

Doorzichtig (transparantly)

Doorzichtig, doorschijnend. Een mooi woord. Maar het Engelse woord transparantly vind ik eigenlijk nog veel mooier. In de vrij onbekende Disneyfilm Treasure Planet zit een scene waarin onderstaande krabspinachtige dat woord echt op een geweldige toon uitspreekt tegen hoofdpersonage Jim Hawkins.

Image result for treasure planet transparantly

Dwaalwegen

Dwalen, dwaalwegen, verdwalen. Allemaal mooie woorden. Hoewel ik over het algemeen een gps en reservebatterijen bij heb en daardoor niet snel zal verdwalen, vind ik het wel heerlijk om rond te dwalen door natuurgebieden.

Eindeloos

Dit woord kun je in positieve of negatieve zin gebruiken. Beiden komen natuurlijk voor. Ik vind het wel een mooi woord, wat ik natuurlijk het liefste in positieve zin gebruik.

Einzelgänger

Een Duits woord wat zoiets als “alleenloper” betekend. Omschrijving van Encyclo: “Een einzelgänger is iemand die bij voorkeur alleen is en zijn of haar eigen gang gaat. Het is een karaktertrek, niet per se een keuze.”

Ik ben zelf een einzelgänger, ik woon alleen (huisdieren niet meegeteld) en ga vaak alleen op pad. In deze maatschappij wordt dat helaas vaak als raar of verkeerd gezien, wat jammer is.

Element

Ook zo’n mooi woord. Water, lucht, aarde en vuur zijn natuurlijk elementen die vaak terug komen. Ik ben niet echt spiritueel aangelegd, maar het komt wel vaak terug in fantasy-boeken. En Anne Stokes heeft prachtige tekeningen gemaakt van elementendraken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s