Geocachingverhalen uit het verleden: 11 juli 2018

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verhaal online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 11 juli 2018

Een jaar geleden deed ik mee aan de groenste vierdaagse van Nederland: de Apeldoornse Vierdaagse. 4×20 kilometer. Tijdens de tweede dag vond ik een cache op de route.

Geocachingverhaal uit het verleden:

8651. Motte met keune
Maker: Teamendendijk
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 11 juli 2018
Plaats: Apeldoorn

8652. Het Stenen Tijdperk/Stone Age
Maker: Snif & Snuitje
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 11 juli 2018
Plaats: Apeldoorn

De tweede dag liep de route van de Apeldoornse Vierdaagse voor een groot gedeelte over het terrein van Paleis het Loo, maar zowel op de heen- als de terugweg liep je door een groot park in Apeldoorn, genaamd Bos en Hei. Apenheul ligt aan de rand van dit park. Op de heenweg kwamen we langs het zwijnenbos. Er waren heel veel zwijnen en ook heel veel jonkies. Ze waren heel nieuwsgierig en hoopten vooral op eten van die massa mensen (tja, ik herkende mijn guinea pigs hierin). Ik had spijt dat ik de appel, die bij de start werd uitgedeeld, niet aan had genomen. Maar zelf houd ik niet van appels (tenzij ze verwerkt zijn tot appeltaart ;>), dus ik had het stuk fruit geweigerd, om voedselverspilling tegen te gaan. Die zwijnen hadden het echter best gelust. Bij het informatiebord bleek ook nog een cache te liggen. De enige cache deze week die echt precies op de route van de Vierdaagse lag. Ik vroeg me nog even af hoe ik dat ding ooit ongezien moest gaan loggen, maar ik stond aan de andere kant van het bord en eigenlijk had er niemand echt belangstelling voor mij. Toen ik de cache terug wilde stoppen, stond iemand de andere kant van het bord te lezen, maar die dacht dat ik dat ook aan het doen was en had niet door dat ik een kokertje terug plaatste. Haha. De cache is die dag nog wel vaker gelogd, dus ik was toch niet de enige geocacher die deelnam aan de Vierdaagse. De cache was trouwens vernoemd naar de zwijnen, hij heette Motte met keune.

DSC01408
Zwijn

’s Avonds wilde ik ook nog een cache gaan doen. Dat werd het Stenen Tijdperk/Stone Age, vanwege de naam en het geschiedenis-element. Er stond echter niet bij hoeveel kilometer de route zou zijn. Aan de hoeveelheid waypoints te zien, toch wel een stuk of vijf. Gelukkig zag ik toen dat je in het bos ook mocht fietsen, dus de keuze om de route te gaan fietsen was snel gemaakt. Ik had vandaag al genoeg kilometers gelopen. Het zand op de paden was af en toe te zacht om overheen te fietsen, dus af en toe moest ik toch stukjes lopen. Maar de cache ging me goed af, voor ik het wist had ik hem al in handen. Overigens niet echt overblijfselen uit het Stenen Tijdperk gezien, er zouden wat grafheuvels moeten zijn, maar die waren niet echt goed onderhouden. Ik heb in 2015, bij Ede in de buurt een indrukwekkendere cache gedaan, over de IJzertijd. Ik startte nog met een andere cache, maar die kreeg ik die avond niet meer af.

Wat ik hier op 11 juli 2018 nog aan toe te voegen heb:

De Apeldoorns Vierdaagse was echt een geweldige ervaring. Ik vond het van te voren best spannend om hier helemaal in mijn eentje aan mee te gaan doen, maar ik had genoeg aanspraak en bijna alle mensen op de camping deden ook mee, dus genoeg gespreksstof. Ik was wel ooit in Apenheul geweest, maar nog nooit eerder in dat gedeelte van Berg & Bos of op het terrein van Paleis het Loo. Dit jaar moet ik overslaan, maar in 2020 hoop ik nog een keertje mee te doen aan de Apeldoornse Vierdaagse, maar dan zou ik 4x30km willen proberen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt. Ik hoop dat ik de privacy van de wandelaars op de foto niet schend. Mocht iemand zichzelf op de foto herkennen en bezwaar hebben, laat dat weten, dan zal ik de foto onmiddellijk verwijderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s