Day Zero Project: Done: Doel 79/Meatless Monday: vegetarisch lunchen

Doel #79 van mijn Day Zero Project-lijst is er eentje uit de categorie Vegetarische (Vr)eetideeën, namelijk eten bij Eethuis Twintig.

Dit doel kwam destijds in de lijst omdat goede vriendin Stephanie daar werkte als kok. Het leek mij leuk om eens bij haar te gaan eten, omdat zij ook verantwoordelijk was voor de menukaart.

Maar halverwege het vorige jaar vond Stephanie een nieuwe uitdaging en ging ze ergens anders werken. Daarmee was mijn urgentie om bij Eethuis Twintig te gaan eten eigenlijk verdwenen.

eethuis202

Ik had echter nog een cadeaubon van Eethuis Twintig thuis liggen en die was ondertussen bijna verlopen. Dus op een vrije vrijdag nodigde ik mijn moeder uit om te gaan lunchen bij Eethuis Twintig, zodat we die bon konden besteden. Het zou tenslotte jammer zijn om die bon te laten verlopen.

Het restaurant is gevestigd aan de Piushaven in Tilburg en het was zo’n mooi weer dat we er op de fiets naartoe zijn gegaan. We kozen er natuurlijk voor om lekker buiten in de zon te gaan zitten, op het buitenterras meteen aan het water van de Piushaven.

Er waren genoeg vegetarische keuzes, wat ik altijd prettig vind. Ik koos uiteindelijk voor de salade met (spicy) falafel, hummus, couscous, zonnebloempitten, aubergine, courgette en libanees brood. Mijn moeder (flexitariër) hield het ook vegetarisch en ging voor de luxe omelet. Beiden vonden we ons eten erg lekker.

eethuis20
Mijn salade op de voorgrond en de omelet op de achtergrond

Als “toetje” (mag je dat zo noemen bij een lunch?) namen we een glas wijn en proefden we de geitenkaaskroketjes van de borrelkaart. Er stonden nog meer interessante vegetarische borrelhapjes op de menukaart, maar die moeten we een volgende keer nog eens gaan proeven.

eethuis201Het wijnglas was zeer geschikt voor een “Maartje-beetje” (tot de rand toe afgevuld), maar helaas gaat dat zo niet in restaurants…(denk hier een huilende smiley).

Ondanks dat het terras aardig vol zat en de zon volop scheen, werden de parasols niet opengemaakt. Tja, ik verbrand al bij het eerste straaltje zon, dus dat gebeurde ook meteen. Thuis meteen de zonnebrandcrème en de aftersun uit de kast gehaald.

Maar we hebben erg lekker gegeten en gaan waarschijnlijk nog wel een keertje terug.

 

Hiermee is dit doel vervuld.

Heb jij wel eens gegeten bij Eethuis Twintig? Wat vond je ervan? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s