Day Zero Project: Done: Doel 51

Doel #51 op mijn Day Zero Project-lijst is er eentje uit de categorie geocaching: op alle data van het jaar minstens 3 caches gevonden hebben. Een gevonden cache heet een “found”.

Die caches hoeven dus niet allemaal op dezelfde dag gevonden te worden, het gaat om de datum door de jaren heen. Als ik het ene jaar dus 2 caches op 1 januari vind en drie jaar later 5 caches, dan heb ik dus in totaal 7 caches op de datum 1 januari gevonden.

Ik noem dit doel ook wel het Geocaching Datum Project. Aan het begin van mijn Day Zero stonden alle data op minstens 2 founds. Ik wilde dus naar 3 founds toe. Er waren nog vijftien 2-cache-data te vervullen, verspreid over het hele jaar.

Project van jaren

Uiteindelijk heb ik er tot 10 februari 2019 over gedaan om alles op 3 founds te krijgen. Dit ligt vooral aan de beschikbare tijd op een datum: als er gewerkt moet worden of als ik naar school moet, is het lastig. Data in de winter zijn moeilijker dan data in de zomer, vanwege het kortere daglicht: in de zomer kan je ook nog in de avonduren op pad. Ook een belangrijke factor zijn de weersomstandigheden. Het is fijner geocachen als het droog weer is. Regen is vervelend, met sneeuw wordt het heel moeilijk. Kou is ook niet fijn. De laatste factor is het vervoer: ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer, dus de caches moeten wel te bereiken zijn.

Zo was 10 februari de laatste 2-cache-datum, maar heb ik deze slechts op kunnen hogen naar een 3-cache-datum, vanwege het slechte weer en omdat ik iets belangrijks moest doen voor mijn opleiding.

Statistieken

Het bewijs: de statistieken van het profiel van de Heideroosjes:

2019-02-10 (3)

Voor het Day Zero Project is het doel hiermee vervuld.

Geocaching Datum Project

Het Geocaching Datum Project blijft voorlopig nog wel bestaan. Ik zou graag de maanden januari, februari, november en december op minstens 5 founds per datum hebben. En alle overige maanden op 10 founds of hoger per datum.

Er zijn nu nog zeven 3-cache-data en acht 4-cache-data. Die hebben de hoogste prioriteit. Alle data die op 5 founds of hoger staan, komen voorlopig nog niet voor in mijn Geocaching Datum Project-lijstje, dat is een project voor de toekomst.

DSC04761_LI (34)

Een gedachte over “Day Zero Project: Done: Doel 51

  1. Pingback: Day Zero Project: The End – Geocaching, it’s a way of life | Maartjes Moves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s