Throwback Thursday: 21 februari 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 21 februari 2012:

Mijn moeder en ik verbleven een midweek op de Veluwe en gingen, ondanks het koude weer, elke dag geocachen in de omgeving.

Het verslag:

3662. Groevenbeek
Maker: Somertjes
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

3663. Landgoed ’s Heeren Loo – Lozenoord
Maker: B@dger
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

3664. Beestjes kijken op “De Klink”
Maker: Bbommel & Pipiwag
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

3665. Oproep: B@dger is zijn GPS verloren!
Maker: B@dger
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

3666. HECC: Harderwijks Eerste Carpool Cache
Maker: Bbommel
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

3667. De Haspel
Maker: Somertjes
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 21 februari 2012
Plaats: Ermelo

De tweede dag van onze vakantie begon bewolkt, maar het is de hele dag droog gebleven en ’s middags klaarde het weer steeds meer op. We begonnen met een cache die ons wel interessant leek, op basis van omgevingsomschrijving en cachenaam, namelijk Groevenbeek.
We startten op een parkeerplaats aan de rand van de heide. Daar wemelde het van de mensen die hun honden aan het uitlaten waren en daardoor misten wij Indy, de hond van mijn ouders (en met wie ik opgegroeid ben) die de maand ervoor overleden was.

De tocht ging over de heide, er stond best een stevige wind, dus het was een beetje koud. Opeens kwamen we een omheind stukje heide tegen en we vroegen ons af waarom het was. Op het bord stond dat er een ven binnen het hek lag en dat moest beschermd worden. Wij staarden over het hekje, naar het mini-vennetje ter grootte van een flinke regenplas, keken vervolgens elkaar aan en schoten keihard in de lach…sorry, maar ik ben opgegroeid te midden van de Oisterwijkse vennen en die zijn allemaal vele malen groter dan dit.

groevenbeek1

De wandeling ging verder door het bos, dat vonden we prettig, want nu liepen we uit de wind. Toen we bij een slagboom een berekening aan het maken waren, vroeg een vrouw ons of het allemaal lukte. We vragen ons nog steeds af, of die vrouw een geocacher was, ik heb dat namelijk niet meer kunnen achterhalen.
In het bos lag ook landgoed Groevenbeek, een oud landgoed, dat al in de vroegste jaren van de 19e eeuw een eigen watertoren had en een eigen agregator voor elektriciteit. Het huis werd nog steeds bewoond, was een mooi huisje.

De route eindigde op het wandelpad voor visueel gehandicapten, voor blinden en slechtzienden dus. In Ermelo is Bartimeus gevestigd, een school voor visueel gehandicapten, dus ik denk dat het wandelpad in de eerste plaats is aangelegd voor leerlingen van die school. Ik vond het wel een goed initiatief, het moet heel frustrerend zijn als je zoveel informatie mist die zienden wel hebben.
We vonden de cache en wandelden daarna terug over de heide naar Reno (mijn voormalige auto). De wind was nu veel minder, dus dat was wel fijn.

groevenbeek4

Wij gingen caches doen op Landgoed ’s Heeren Loo, een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Dit was een behoorlijk groot terrein en er lagen dan ook drie multi-caches. We deden eerst de multi die vernoemd was naar het landgoed en die leidde ons langs alle voorzieningen op het terrein. Er was van alles, een zwembad, een sporthal, sociale werkplaatsen, een school en een theehuis, waar we iets gedronken hebben. De cache lag vlakbij de kinderboerderij en daar lag onze volgende cache. Die cache was maar een paar honderd meter, maar wij hebben er heel lang over gedaan, want we vonden het leuk om alle beestjes te bekijken. Ik had het liefst de complete kinderboerderij mee naar huis genomen. Ze hadden superlieve koeien en kalfjes, konijnen met hele grote oren en een heel grote cavia-bak met rex-cavia’s erin en die hadden een groot kasteel waar ze wel met vijf cavia’s tegelijk in konden zitten. Zoiets zouden Farah, Finne en Fidro eigenlijk ook moeten hebben, hoeven ze nooit meer ruzie te maken over wie er in het huisje mag zitten (je raadt het waarschijnlijk al, maar Farah, Finne en Fidro waren de cavia’s die ik toen had).

Er was ook een geit met een heel scheef gebit die net Dracula leek en een witte pauw die de hele tijd ruzie maakte met een kalkoen. Na al die beesten was ik al bereid om de cache een favorite te geven, maar toen hadden we de cache zelf nog niet gezien. Twee zijdes van de kinderboerderij waren omringd met water, dit vormde een grote vijver (ja, die was veel groter dan het “ven” van Groevenbeek) en midden in die vijver lag een eilandje. Aan een boom op dat eilandje hing de cache, maar die moest je via een ingenieus touwennetwerk naar je toe trekken. Heel gaaf gemaakt, ook omdat die touwen ons nog niet opgevallen waren, toen we de bomen op het eiland moesten tellen voor de andere multi die we hiervoor gedaan hadden. Ik trok de cache naar ons toe, dat duurde nog wel even. We logden en daarna moest hij op dezelfde manier terug naar het eiland. Deze cache kreeg dus een favorite.

groevenbeek2

We waren alweer op weg naar de auto, toen mijn moeder zei dat ze dacht dat er nog een cache op het terrein lag, eentje die ik niet ingeladen had. Ik nam haar gps over en er was inderdaad een soort van letterbox. Ik vulde het verhaal zelf in en daardoor hoefden we niet op het startpunt te beginnen. We hadden dus een zeer snelle multi-found, maar eigenlijk had dit een letterbox moeten zijn. Het idee was wel grappig, we moesten de verloren GPS van B@dger vinden en het logrolletje zat inderdaad in een oude GPS verstopt.

Nu was het dan toch tijd om terug naar de auto te gaan. We konden nog een korte multi doen voor zonsondergang. Onderweg daarna toe passeerden we de carpoolcache van Harderwijk, dus die pakten we ook even mee.  Op de carpoolstrook stonden allemaal vervelende mannen met ronkende auto’s, die maar niet weggingen. Gelukkig hadden ze geen aandacht voor ons en lag de cache nog een stukje het naastgelegen bos in.

Ter afsluiting van de dag deden we nog de multi De Haspel. Die liep door een bos en er was op zich niets mis mee, maar hij was langer dan we dachten, we wisten van tevoren niet goed waar we aan begonnen. De vragen waren niet allemaal eenduidig en op het einde maakte ik ook nog een rekenfoutje, maar gelukkig vonden we de cache toch nog. Het was wel handig om op 1 GPS de beschrijving te laten staan en op de andere de waypoints in te voeren, dat scheelde een hoop gescroll.

groevenbeek3

Dit was de laatste cache van de dag, we keerden terug naar ons vakantiehuisje om te eten.

Wat ik hier op 21 februari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, dat vennetje met dat hekje, als ik daar aan terug denk, moet ik nog steeds lachen.

Indy werd 14,5 jaar oud, we missen hem soms nog steeds wel eens. Of eigenlijk het in huis hebben van een hond. Er is helaas nooit een andere hond gekomen, omdat mijn ouders te weinig thuis zijn.

Ook dat kasteel voor de cavia’s is er nooit gekomen, want dat zou niet in hun hok gepast hebben. Mijn huidige cavia’s Freek en Frinn wonen in hetzelfde hok als de cavia’s van toen, maar ze hebben wel een groter huis gekregen waar ze makkelijk met z’n tweeën in kunnen zitten. Ook zitten ze graag op het dak van het huis.

 

Een gedachte over “Throwback Thursday: 21 februari 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s