Day Zero Project: Hoe gaat het? – Lekker weg in eigen land

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Lekker weg in eigen land

Deze categorie gaat over de doelen 59 t/m 68, tien doelen dus, waarvan ik er best wel wat vervuld heb of mee bezig ben geweest.

59. Prik blind een plaats op de kaart van Nederland en bezoek deze

60. Bezoek plaatsen in Nederland, waar je nog nooit geweest bent, die beginnen met de letters van je voornaam: MAARTJE. Deze moeten bereikbaar zijn per trein, uitzondering J (want geen stations in J-plaatsen)

61. Naar het witte dorpje Thorn in Limburg

62. Fietsen langs de Linge en/of kanoën op de Linge

63. Zomerfolkfestival in Groningen bezoeken

64. 3 kastelen bezoeken 

65. Iets bezoeken tijdens Open Monumenten Dag in september

66. 25 foto’s van stationsborden verzamelen, van plaatsen waar ik nog niet “eerder” ben geweest, Project Of All Places.

67. 10x naar een musical/theatervoorstelling/bioscoop/concert       

68. 10 musea bezoeken

Volbracht (groen)

Deze categorie gaat heel lekker, van de tien doelen heb ik er al zeven volbracht. Wellicht dat die laatste drie doelen ook nog gaan lukken, het zijn niet de meest moeilijke doelen, dus wie weet.

Doel 59: Ik prikte de plaats Doorn op de kaart en maakte een (gedwongen) wandeling naar Huize Doorn, wat ik vervolgens bezocht heb met mijn museumjaarkaart. Het verslag lees je hier.

Doel 60: Ik had al bijna alle letters van mijn naam gehad, alleen de T ontbrak nog. Dit werd in januari 2018 al opgelost, want toen ging ik naar Tiel. De blog over het behalen van dit doel, lees je hier.

Doel 66: Dit is – denk ik – het enige doel wat ik te laag heb ingezet. Ik had in 2017 al 25 stationsborden bij elkaar en in 2018 ben ik de 50 gepasseerd. Eigenlijk heb ik dit doel dus nu al twee keer vervuld. En ik zou het niet eens gek vinden als ik de 75 ook nog ga halen.

Doel 68: Vorig jaar zat ik al aan 9 bezochte musea en al in januari 2018 bezocht ik een tiende museum. Daarmee was dit doel vervuld. Ondertussen heb ik al weer veel meer musea bezocht, want je komt nog eens ergens met zo’n museumjaarkaart.

Nog niet volbracht

Tja, Thorn lijkt me nog steeds een mooi plaatsje om eens te bezichtigen. Helaas is er geen treinstation.

Fietsen langs de Linge is er ook nog niet van gekomen, net als kanoën op dezelfde rivier.

De Open Monumenten Dag viel dit jaar weer vervelend. Op zaterdag moet ik sowieso werken, dus dan kan ik geen monument meer bezoeken. En de zondag bracht ik met mijn family door in de Efteling. Heel leuk, maar het is geen monument. Overigens heb ik het plan wat ik al in 2017 voor Open Monumenten Dag had – het bezoeken van kasteel Doornenburg – wel uitgevoerd in 2018, maar dan op de Kastelendag, dat was in mei. Ik overweeg dus om het doel aan te passen naar “bezoek een kasteel op de Kastelendag” ;>)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s