Day Zero Project: Hoe gaat het? – These boots are made for walking

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie These boots are made for walking

Deze categorie bevat doel 23 t/m 35, dertien doelen die te maken hebben met wandelen. Wandelen is de laatste jaren echt mijn grootste hobby geworden, liefst natuurlijk in combinatie met mijn andere grote hobby: geocaching. Mijn wensenlijstje is echter groter dan mijn beschikbare tijd, dus ik heb nog lang niet alles kunnen lopen van deze categorie.

These boots are made for walking

DSC04761_LI (2)

 • Dwars door Gelderland voltooien (13/25)
 • Walk of Wisdom (WoW) voltooien (6/6)
 • Ter afsluiting van de WoW de toren van de Stevenskerk in Nijmegen beklimmen
 • De Apeldoornse Vierdaagse uitlopen (4×20 km)
 • 20 NS-wandelingen doen die ik nog niet eerder gedaan heb
 • Meedoen aan een Fjoertoer
 • Meedoen aan de Midzomernachtwandeling over de Veluwe (zie punt 30)
 • Het benodigde sponsorgeld van 250 euro voor de Midzomernachtwandeling bij elkaar zien te krijgen
 • Boomkroonpad in Drenthe wandelen
 • Wadlopen
 • De Sallandse Zandloper wandelen
 • Pontjeswandeling in de kop van Noord-Holland
 • Nieuwe (lage) wandelschoenen aanschaffen voor al mijn wandelingen

Volbracht (groen)

Zoals je ziet heb ik eigenlijk maar twee doelen extra volbracht in deze categorie. Ik heb mezelf namelijk nogal hoge doelen gesteld en het zal dus simpelweg niet allemaal gaan lukken.

Mijn lievelings-wandeldoel is wel gelukt: de 20 NS-wandelingen. Daarover kun je hier alles lezen.

Het Pieterpaddoel heb ik vervangen door een ander doel: Het uitlopen van de Apeldoornse Vierdaagse (4×20 km) en dat vervangende doel heb ik in juli 2018 ook daadwerkelijk volbracht. Alleen heb ik er nog nooit een blogje over geschreven. Het Pieterpad blijft ook op mijn wensenlijstje staan, maar het zal er voorlopig nog niet van komen.

Ondertussen heb ik alweer nieuwe wandelschoenen gekocht en die heb ik ook alweer bijna aan gort gelopen. Ik zal dus ergens in 2019 ook weer nieuwe exemplaren nodig hebben.

Mee bezig (oranje)

Tja, ik heb in 2018 de wandelroute Dwars door Gelderland opnieuw zwaar verwaarloosd. Ik hoop het ooit nog af te kunnen maken.

Dan de Sallandse Zandloper. In mei 2018 was ik met mijn moeder op vakantie aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Overal waar je maar kwam, verkochten ze het routeboekje van de Sallandse Zandloper, dus ik kon de verleiding niet weerstaan, ook al hadden we de week al aardig volgepland. We zijn er wel aan begonnen, maar hebben de route niet af kunnen maken, wegens tijdgebrek: we wilden simpelweg te veel dingen doen in een week tijd. We vonden het wel een heel mooi omgeving, dus misschien gaan we ooit nog een keertje terug naar deze omgeving. Dat zal echter niet binnen de looptijd van mijn DZP zijn.

Zwarte doelen

Mijn moeder (met wie ik de Walk of Wisdom heb gelopen) en ik hebben een paar keer op het punt gestaan om naar Nijmegen te gaan. Maar de toren van de Stevenskerk blijkt zeer beperkt opengesteld te zijn voor publiek. Dus iedere keer als wij wilden gaan, bleek die toren niet open te zijn. Toch hoop ik nog dat het deze zomer nog een keertje gaat lukken, dan is het nog voor het einde van mijn DZP.

De Fjoertoer heeft nog steeds hetzelfde probleem als vorig jaar: de inschrijvingen zijn snel vol, de data zijn onpraktisch en ik heb nog steeds geen mensen gevonden die mee willen lopen.

Dan de Midzomernachtwandeling over de Veluwe: Natuurmonumenten kwam met de onaangename mededeling dat de organisatie hen te veel moeite kostte, dus dat er daarom per 2018 geen Midzomernachtwandeling meer is. Tenminste, geen langere wandelafstand over de Veluwe. Door het hele land zijn er wel korte nachtwandelingen te maken, maar die zijn in mijn opinie erg gericht op kinderen (Oerrr). In 2015 heb ik wel eens deelgenomen aan een korte (9 km) Midzomernachtloop over de Kampina, in mijn eigen woonplaats, maar sindsdien doet Oisterwijk niet meer mee, helaas. Op het stoppen van de Midzomernachtwandeling over de Veluwe kwamen veel teleurgestelde reacties, dus stiekem hoop ik dat ze het in 2019 wel weer gaan doen. Of ik dan mee kan doen is nog maar de vraag, want afstuderen heeft een hogere prioriteit.

Het Boomkroonpad en wadlopen staan nog steeds op mijn verlanglijstje, maar beide zijn aan de andere kant van het land, dus zijn niet echt mogelijk tijdens een dagtripje. Het Boomkroonpad is in Drenthe en wadlopen kan naar diverse Waddeneilanden of zomaar een tocht. Ik heb nog niets voor deze zomer geboekt, omdat ik eerst zeker wil zijn van mijn hbo-diploma en dat ik geen herkansingen heb in de zomer. Mocht het allemaal gewoon lukken, dan ga ik misschien nog wel een weekje weg, gewoon in Nederland en dan zou Drenthe of een Waddeneiland zeker een optie zijn.

De Pontjeswandeling had ik op een andere blog voorbij zien komen, maar ik kan er geen officiële route van vinden en die blog bestaat niet meer. Daarnaast was ook dit aan de andere kant van het land, namelijk in Noord-Holland. Ik verwacht dus niet dat ik dit doel ooit nog ga vervullen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s