1 januari 2019

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe prijzen. 365 dagen liggen als een blanco boek voor ons uitgestrekt. Wat zal het nieuwe jaar mij brengen?

Om te beginnen wil ik mijn lezers een heel goed 2019 wensen! Dat al je dromen uit mogen komen dit jaar.

2019

Dromen voor 2019 heb ik ook wel een paar. Of zal ik het toch maar gewoon goede voornemens noemen? Of dingen waar ik mij dit jaar hoofdzakelijk mee bezig zal gaan houden.

Afstuderen

Dit staat met grote letters in mijn agenda. Drieënhalf jaar geleden begon ik aan het grote hbo-deeltijd-studie-avontuur. Ik wilde in ieder geval een propedeuse behalen. Dat lukte, maar ik ging door. En nu is de eindstreep in zicht, maar er moet nog wel een hoop gebeuren: een afstudeeronderzoek en de minor Schrijven in Opdracht. Eigenlijk heel jaar 4, dus. En dat valt dus uiteindelijk gelijktijdig. Moet op zich lukken, maar ik geloof het allemaal pas als ik die diploma’s (als alles goed gaat krijg ik er twee) in mijn handen heb.

graduatedalien1
Dit is een “Toy Story Alien Graduation Plush” en die mag dus pas bij mijn Toy Story Alien verzameling als ik afgestudeerd ben.

Day Zero Project

Op 1 januari 2016 begon ik met mijn Day Zero Project. Het idee is dat je 101 doelen voor jezelf bedenkt en daar zoveel mogelijk van probeert te behalen in 1001 dagen.  De laatste dag van mijn Day Zero Project is 29 september 2019. De tijd begint dus te dringen en ik wil nog wel een aantal doelen behalen. Alle 101 de doelen gaat nooit meer lukken, omdat ik mezelf behoorlijke pittige en grote doelen heb gesteld (in vergelijking met andere mensen met een DZP-lijst) en ook omdat afstuderen de eerste helft van 2019 op gaat slokken. Gelukkig is het behalen van mijn hbo-diploma ook een doel op de lijst. En ik hoop heel erg dat dat doel in ieder geval gaat lukken.
101-in-1001

De keuze: Master of Werken?

In een ideale wereld, waarin er geen beperkingen waren, zou ik nog een master gaan doen. En wel de master Kunst, Cultuur & Erfgoed aan Maastricht University. Helaas leef ik niet in een droomwereld, maar is er een keiharde realiteit. En die stelt de volgende beperkingen:

  • Mijn leeftijd: ik ben pas op latere leeftijd een deeltijdstudie gaan doen en nog twee jaar studeren maakt mij er niet jonger op voor de arbeidsmarkt.
  • De master zelf duurt maar een jaar, maar ik moet eerst een schakeljaar doen, omdat ik niet rechtstreeks toelaatbaar ben. Dus duurt het alles bij elkaar nog twee jaar.
  • Het is een voltijdstudie, dus werk zoeken wordt weer op de lange baan geschoven, wat niet gunstig is voor mijn financiële situatie en mijn positie op de arbeidsmarkt.
  • Het financiële plaatje. Dan heb ik het niet eens over collegegeld (ik zit nog niet aan instellingstarief, want dan hield het meteen op), dat is nog te doen. Maar over hoe ik de rest van mijn leven moet betalen, als in huur en andere vaste lasten, verzekeringen, reiskosten en zoiets als eten.

Als je dat zo hierboven ziet, klinkt het allemaal heel negatief. Toch ga ik nog wel de mogelijkheden onderzoeken. Het grootste positieve punt is dat ik Maastricht een veel leukere stad vind dan Amsterdam. Ook ben ik veel meer fan van Limburg, dan van de Randstad. Wellicht omdat Limburgers en Brabanders, als zogenaamde “nep-Nederlanders” van onder de rivieren meer aan elkaar verwant zijn ;>)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “1 januari 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s