Throwback Thursday: 18 oktober 2006

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 18 oktober 2006:

Met een paar vrienden (Anke, Stephanie, J. en ik) waren we enkele dagen op vakantie in het plaatsje De Haan aan de kust van België. Omdat ik geen noemenswaardig contact meer heb met J., gebruik ik alleen zijn voorletter vanwege de privacy.

Het verslag:

75. De Haans Chicken Walk
Maker: Banzai B
Type: Multi
Gevonden op: 18 oktober 2006
Travelbug uit: Flaschenhai
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie en J.
Plaats: De Haan, België

76. DunE = mc²
Maker: Tchoumah
Type: Multi
Gevonden op: 18 oktober 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie en J.
Plaats: De Haan, België

Op deze dag gingen we geocachen. De Haans Chicken Walk was de langste route,  daarom deden we die het eerste. Ik vind de woordspeling in de naam van deze cache wel leuk met de haan en de kippen. De route liep voor een groot deel over ruiterpaden met mul zand, dus eigenlijk was ‘horse-walk’ een betere naam geweest. Dit was gewoon een mooie route. Vooral het laatste stuk was leuk, door de duinen en langs de zee.

Alle waypoints waren goed te vinden, behalve de laatste, die hebben we nooit gevonden. Maar ja, de aanwijzing was ‘wooden fence’ en er was daar een houten hek aan weerzijden van een strandtrap. Dus aan dat zoeken was geen beginnen aan. Gelukkig konden we met wat logisch denken ook aan het eindcoördinaat komen. Het was nog wel even zoeken naar de cache, zonder spoilerfoto hadden we hem gemist. Gelukkig waren we met vier paar ogen en vonden we hem wel. Daarna konden we over het strand terug lopen naar De Haan. Dat was wel een eindje lopen, maar dat was niet zo erg over het strand, langs de zee.

dehaan1
Uitzicht tijdens de Haans Chicken Walk

Terug in de Haan gingen we verder met DunE… Het eerste deel van de cache bestond uit een route door de villawijk van De Haan, waar je bepaalde namen van huizen moest zoeken. Met de huisnummers van die huizen moest je dan het eindcoördinaat berekenen. Nou hadden zowat al die huizen een naam en het was best lastig zoeken, zonder vaste waypoints, wij hebben veel stukken twee keer moeten lopen.

Uiteindelijk misten we nog één naam. We vroegen hulp aan een tuinman die ons de goede weg wees. We vonden het laatste huis. Op een muurtje bij dat huis maakten we de eindberekening. We hadden er eigenlijk allemaal zwaar genoeg van. Toen bleek het nog twee kilometer lopen naar het eindpunt te zijn en we wisten niet eens of het goed was. Omdat we anders de hele middag voor niks in die villawijk hadden rond gesjokt, gingen we toch.

Het eindpunt was op een heuveltje in het bos. De hint was vaag en je had er geen ruk aan. Dus begonnen we met grootste maatregelen die er op neer kwamen dat we die hele heuvel lek gestoken hebben met de prikstok en een paraplu. Eén voor één gaven Stephanie, Anke en ik op. Alleen J. was nog steeds aan het prikken. We hebben minstens een half uur staan prikken, als het niet langer was. En jawel hoor, opeens prikte J. raak, waardoor hij tot Supercacher van de dag werd gekroond. De cache zat zowat in het midden van die heuvel verstopt en is onmogelijk te vinden zonder prikstok. Wij waren natuurlijk heel blij dat we hem toch hadden gevonden. Was al die moeite niet voor niks geweest.

Of we moe waren na die dag? Nou ’s avonds hebben we nog een bowling-strijd uitgevochten en een spelletjes-competitie gedaan, dus nee…

Wat ik hier op 18 oktober 2018 nog aan toe te voegen heb:

Pfft, wat waren we toen nog jong. Ik heb ook foto’s van die dag waar we zelf op staan, die ik niet plaats vanwege de privacy. Daarmee missen jullie wel mijn camouflagebroek, iets wat ik nu never nooit meer zou aantrekken. Er is in twaalf jaar veel veranderd, maar we doen nog steeds aan geocaching en houden nog steeds van spelletjes spelen.

De foto maakte ik zelf, tijdens de Haans Chicken Walk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s