Day Zero Project: Done: Doel #45

Ik ben zo vrij om doel #45 te veranderen in een ander doel. Voor het oorspronkelijke doel, moest ik een bepaalde serie geocaches in de provincie Limburg vinden, maar die werden al heel snel nadat ik met mijn DZP-lijst was gestart gearchiveerd. Dus kon ik ze niet meer doen en werd het doel onvervulbaar. Ik weet eigenlijk niet of je volgens de officiële regels van Day Zero Project een doel mag wijzigen, maar ik heb besloten dat het naar aanleiding van mijn eigen regels wel mag.

hcunicorn

Het nieuwe doel valt nog steeds in de categorie “geocaching” en luidt: Krijg een serie geocaching-souvenirs compleet.

Ik hoor jullie denken: maar Maartje, wat hebben souvenirs nou weer met geocaching te maken?

Geocaching Souvenirs

2018-08-09
Screenshot van de souvenir-pagina van de Heideroosjes met hierop alle Hidden Creatures-souvenirs

Souvenirs zijn kleine vierkantje plaatjes die je kan zien op de souvenir-pagina van je geocaching-profielpagina. Groundspeak (de organisatie achter geocaching en waymarking) omschrijft het heel mooi: “Souvenirs are virtual pieces of art that you can discover and display on your profile page. They are associated with a particular location and may also be bound by time.”

Je moet souvenirs dus verdienen en ze zijn bedoeld als een virtueel stukje kunst. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen door op een bepaalde locatie te gaan geocachen. Zo hebben de meeste landen hun eigen souvenir. Omdat wij al in diverse landen caches hebben gevonden, bezitten wij veel landen-souvenirs.

 

 

Dan zijn er de souvenirs die op een bepaalde dag verdient kunnen worden. Zo is er meestal een oud/nieuwjaars-souvenir te scoren, een schrikkeldag-souvenir in schrikkeljaren, je kon een keer een Halloween-souvenir scoren op 31 oktober en natuurlijk het jaarlijkse International Geocaching Day-souvenir.

Als derde heb je nog de souvenir-series. Dit is een serie van souvenirs met een bepaald thema, die je kan scoren als je caches vindt binnen een bepaalde periode. Meestal zijn dit drie tot vier weken. In maart/april dit jaar kon je bijvoorbeeld de Planetary Pursuit doen, dan moest je een bepaald aantal caches vinden binnen een bepaalde tijd, elke cachesoort had zijn eigen puntenaantal. Hiermee kon je dan planeten scoren, met als bonus de Melkweg. Ik baalde heel erg dat het mij niet lukte om de laatste planeet en de Melkweg te scoren. Het was eigenlijk de schuld van de NS, maar ja, geen caches is geen punten en geen punten betekend geen souvenirs.

Hidden Creatures

Voor de maand juli werd er echter weer een nieuwe souvenir-serie aangekondigd, de Hidden Creatures. Dit waren allemaal fantasy-wezens, waaronder een DRAAK! Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op draken, dus ik moest op z’n minst dat Draak-souvenir hebben en het liefste wilde ik ze alle dertien. De opdracht was relatief simpel: vind 100 caches in ongeveer vier weken tijd.

Dat is best wel veel. Het is ons alleen gelukt omdat juli vakantietijd is. Mijn mede-Heideroosjes Anke en Guy vonden er zo’n 25 tijdens hun vakantie in Friesland. Zonder dit kwart aan caches was het nooit gelukt. Ik moest zelf dus nog voor de overige 75 caches zorgen. Het grootste gedeelte daarvan vond ik tijdens mijn eigen vakantie op de Veluwe. Daarmee bereikte ik de Draak. Maar voor het laatste souvenir, de World Turtle kwam ik toch nog wat caches tekort. En toen wilde ik die schildpad verdomme ook hebben!

 

Op de laatste dag dat het mogelijk was, moest ik nog 17 caches hebben. Het werd een zware tocht bij een temperatuur van 36 graden. Er dreigde allemaal not-founds en uiteindelijk logde ik de zeventiende caches pas om 20 uur ’s avonds. Tegen die tijd zat ik onder de schrammen (want ik moest onder bruggetjes kruipen en tussen de doornstruiken door), zweette ik me kapot en had ik drie liter water opgedronken. Vervolgens reed de trein naar huis net voor mijn neus weg. Maar ik had die schildpad wel op het nippertje verdiend!

Daarmee kan dit doel van de lijst afgestreept worden.

 

2 gedachtes over “Day Zero Project: Done: Doel #45

  1. Pingback: Day Zero Project: Hoe gaat het? – Geocaching, a way of life | Maartjes Moving Castle

  2. Pingback: Day Zero Project: The End – Geocaching, it’s a way of life | Maartjes Moves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s