Tuesday TAG: Fotografie

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Al zo lang als ik me kan herinneren, vind ik het leuk om foto’s te maken. Ik heb geen professionele camera en doe niet aan fotobewerking, alles wat ik maak is gewoon pure. Daarom zal ik mezelf nooit een professioneel fotograaf noemen, maar sinds de uitvinding van de digitale fotografie en de smartphones met camera is iedereen amateur-fotograaf.

De TAG komt van de blog van Fotografille.

Wat was je eerste eigen camera?

Ik kreeg een lidmaatschap op een natuur/dierentijdschrift voor kinderen en daar kreeg je een fotocamera bij: eentje waarmee je panorama-foto’s kon maken. Volgens mij kon dat wel met een gewoon fotorolletje. Helaas was het ding van flutkwaliteit, dus na 1 rolletje was het al gedaan. De foto’s – gemaakt tijdens een vakantie op Waddeneiland Texel – heb ik nog wel ergens, keurig in een foto-album geplakt.

Tegenwoordig gebruik ik een Sony Cybershot of mijn smartphone. Maar ik geef de voorkeur aan een echte camera.

 

DSC06116
Posbank, Veluwe

 

Waar maak je de meeste foto’s van?

Eerlijk gezegd fotografeer ik niet zo graag mensen. Ik ben meer van de landschappen (de Oisterwijkse vennen zijn een dankbaar decor) en dieren (koeien zijn mijn favoriet) of gewoon dingen die ik leuk of interessant vind. Ook fotografeer ik al jarenlang mooie wolken. Ooit wil ik daar nog een kunstwerk mee gaan maken voor boven de bank of mijn bed. De laatste tijd ben ik gefascineerd door puddlegrams: Dat zijn foto’s waarbij je een reflectie ziet in het water van bijv. bomen of gebouwen. Met alle vennen in mijn woonplaats Oisterwijk is dat een vrij logische obsessie.

 

DSC00617
Taurus in het Kempen-Broek bij Weert

 

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Zoals al eerder gezegd: ik doe niet aan fotobewerking en gebruik dan ook zelden tot nooit zo’n instagramfilter. Vrijwel altijd gewoon de foto zoals hij is.

 

DSC05739
Nationaal Park De Hoge Veluwe

 

Wat je favoriete zelfgemaakte foto?

Dat vind ik moeilijk kiezen. Dus ik ga maar voor mijn meest recente favoriet:

DSC00197

Op deze foto zie je het Achterste Goorven, in mijn woonplaats Oisterwijk. Deze foto maakte ik vorig jaar in oktober, tijdens het lopen van de 14-vennen-wandeling, een bekende wandeling van Natuurmonumenten.  Er staan verschillende van mijn favoriete onderwerpen op deze foto: wolken, de zon, een Oisterwijks ven, de reflectie van de wolken en de zon in het water, bossen en als je heel goed kijkt zie je zelfs een kleine regenboog in de zonnestralen.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Dat ligt er heel erg aan wat de activiteit voor die dag is. Tijdens een wandeling maak ik er soms wel vijftig. Maar er zijn ook dagen dat ik mijn fototoestel niet eens aan raak.

 

DSC05846
Bossen bij Wolfheze

 

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Er zijn twee landen waar ik graag naartoe zou willen en ik verwacht dat die beide veel fotogenieke landschappen zullen hebben. Dat zijn Noorwegen en IJsland.

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

Ik heb nooit een cursus fotografie ofzo gevolgd, dus ik doe gewoon maar wat.

 

DSC05907
Vanaf de Sint Pietersberg bij Maastricht

 

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Via de social media. Op instagram, twitter en Facebook. En hier op de blog. Wat die blog betreft zou ik me nog wel meer willen richten op foto’s, met een serie blogs als “De mooiste/leukste foto van de week/maand.”

 

DSC06207
Kampina, Oisterwijk

 

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt. Allen onbewerkt en zonder filters.

Een gedachte over “Tuesday TAG: Fotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s