Day Zero Project: Done: Doel #89

Doel #89 op mijn Day Zero Project-lijst is er eentje uit de categorie Funny Things, namelijk het maken van een puzzel van 1000 stukjes. Hoewel het eigenlijk een “oude oma”-hobby is, vind ik het maken van een legpuzzel eigenlijk best ontspannend. Voorwaarde is dat het dan wel een mooie afbeelding moet zijn, bij voorkeur iets fantasy-achtigs.

Het kost natuurlijk wel de nodige tijd en die heb ik niet echt op het moment, dus de afgelopen jaren is mijn gemiddelde 1 puzzel per twee jaar tijd ofzoiets. Ik heb in mijn huidige woning ook geen ruimte om dozen vol puzzels op te slaan, dus ik koop zelden een nieuw exemplaar. Ook heb ik geen ruimte om de puzzel weg te leggen als ik hem aan het maken ben, dus mijn eettafel is een week geblokkeerd geweest (nou ja, ik legde iets over de puzzel heen, als ik wilde eten) in de “kerstvakantie” (ik had niet volledig vakantie, vandaar de haakjes).

De puzzel die ik dit keer maakte is er eentje met een ontwerp van de kunstenares Aimee Stewart. In de bijlage die bij de puzzel zat, wordt over haar geschreven: “Aimee Stewart is an American self-taught artist who specialises in digital painting and photo manipulation. Her eclectic style is heavily inspired by music and literature. Aimee’s mysterious worlds feature enchanted, magical forests, bohemian caravans and exquisity detailed portraits.”

Dit ontwerp heet The Fantasic Voyage en het gaat dus over reizen, je ziet verschillende beroemde reizen en reizigers uit boeken tot leven komen in een boekenkastsetting, waar dan ook boeken met reisverhalen in staan, bijv. van Jules Verne: “This amazingly intricate image marries the forces of industry, travel and literature, all created in Aimee Stewart’s colourful and evocative style. With strong “steampunk” influences, each of the 4 shelves is brimming with interest and intrigue. Assemble the puzzle and dicover marvellous machines, curious characters and strange new worlds.”

Nou, ik denk dat ik ook puzzelbeschrijver word, want de superlatieven vliegen je om de oren. Goed, ik houd dus wel van de stijl van Aimee Stewart. Ik maakte dan ook al eerder een puzzel van haar in dezelfde stijl, die heette Fairytale Fantasia en die vond ik eigenlijk nog een beetje mooier, dan deze. Beide puzzels zijn uitgegeven door Ravensburger en ik kocht ze op het Boekenfestijn, een langs beurshallen rondtrekkende aanbieder van boeken (en dus ook puzzels en knutselspullen) met een lichte beschadiging tegen hoge kortingen.

Over deze puzzel heb ik ongeveer een week gedaan, waarbij ik hoofdzakelijk in de avonduren puzzelde.

Mijn vingers jeuken nu om een andere puzzel van Aimee Stewart te bestellen, namelijk World of Books, maar die is 2000 stukjes, dus dat is een nog grotere uitdaging en ik weet dat ik er de komende maanden echt geen tijd voor heb. Dus ik doe het toch maar niet.

DSC00601
DONE!

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt. Het is (zeker ’s avonds) vrij donker in mijn woning, dus de kwaliteit is niet denderend. Maar in dit geval gaat het meer om het laten zien van het puzzelproces, als bewijs dat ik de puzzel echt zelf heb gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s