1 januari 2018

Als eerste wil ik natuurlijk mijn handjevol lezers een Geweldig Goed 2018 toe wensen! Bedankt dat jullie mijn schrijfsels lezen.

2018

Een nieuw jaar ligt voor mij uitgestrekt. 365 dagen, waarvan ik nog niet weet wat er allemaal gaat gebeuren. Voor sommige dagen weet ik dat natuurlijk al wel.

Goede voornemens? Ja, die heb ik wel een paar.  In oplopende trap, van makkelijk naar moeilijk te vervullen:

afval

Afvalkalender

Ondertussen woon ik alweer een half jaar op mezelf 2.0. en tot nu toe gaat de afvalverwerking rampzalig, omdat ik steeds vergeet om het afval aan de straat te zetten. Ik ben vaak hele dagen weg voor school en stage en denk er dan gewoon niet aan. Maar ondertussen zitten al mijn containers (op restafval na) mudjevol en moeten ze echt geleegd worden. Dus ik moet de afvalkalender uit gaan printen en die goed bij gaan houden. Of de afval-app downloaden, maar dat kan mijn fossiele telefoon vast niet aan. Want anders groeit mijn schuur spoedig dicht en passen mijn fietsen er niet meer in. Ik heb ondertussen in ieder geval al het plastic al op tijd aan de straat gezet, dus het begin is gemaakt!

afstudeerscriptie

Een onderwerp vinden voor mijn afstudeerscriptie

Ik hoop af te studeren in het collegejaar 2018/2019 en omdat ik het afstuderen en de minor (want die wordt alleen in semester 2 gegeven) om ga draaien, betekent dit, dat ik in september begin met afstuderen. Dat is al over acht maanden dus. En ik heb werkelijk nog geen flauw idee waar ik mijn scriptie over wil doen, behalve dat hij archivistisch moet zijn, wil ik het extra diploma Archivistiek B er bij halen.

Het liefste zou ik een historisch onderzoek willen doen, naar een gebouw/organisatie/mens of een combinatie van deze dingen. Maar ik weet niet of zoiets ook zou mogen, of dat dat niet bij Media, Informatie & Communicatie past. Ik ben namelijk minder geïnteresseerd in een onderwerp als: “Hoe introduceert archief  X het e-depot.” En als ik hier zoveel uur aan moet besteden, dan wil ik wel echt een goed en boeiend onderwerp. Het zal nog wel wat hoofdbrekens gaan kosten, vrees ik.

nieuwe-baan

Een betaalde baan of stage vinden

Mijn tijdgebrek van momenteel komt vooral voor uit het feit dat ik dusdanig slecht betaald krijg – naast de reistijd – voor mijn huidige stage, dat ik er nog bij moet werken om voldoende inkomen te genereren, want anders kan ik mijn vaste lasten simpelweg niet ophoesten. Dat is iets waar voltijdstudenten, die gemiddeld toch tien jaar jonger zijn dan mij, ook tegen aan lopen. Bij deeltijd is het gebruikelijk dat je er gewoon een betaalde baan bij doet, maar mijn postbestellersbaan voldoet natuurlijk niet aan de eisen voor werkervaring. Ik word er ook niet echt blij meer van, dat heeft een heleboel redenen, waar ik misschien nog wel eens over ga schrijven.

Maar goed, ik zou dus heel erg graag een beter betaalde baan hebben, die aansluit bij mijn studie. Ik besef echter wel dat ik een behoorlijke afstand heb in vergelijking met mijn leeftijdgenoten, weinig tot geen werkervaring en dat mijn studie de komende 1,5 jaar nog veel tijd op gaat slurpen. Ik weet niet hoe enkele van mijn klasgenoten het doen: een baan van 32 uur, een hbo-opleiding en sommige ook nog een gezin met kinderen. Ik zou het op dit moment niet kunnen handelen, dus het zou een baan van 24-28 uur moeten worden, met uitbreidingsmogelijkheden naar meer uren als ik afgestudeerd ben. Anyone?

Afbeeldingen van internet.

Een gedachte over “1 januari 2018

  1. Pingback: Goede voornemens 2018: wat kwam er van terecht? | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s