Throwback Thursday: 2 november 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 2 november 2008

Ergens in maart 2008 had ik waymarking ontdekt en dat werd mijn vreemdste hobby ooit. Toch is er een groepje mensen die er nog veel en veel meer mee bezig waren (zijn?) dan dat ik dat ooit gedaan heb: zij noemden zich de Paddo Officers. Dus toen de Paddo Officers een geocaching/waymarking-route uitbrachten langs ANWB-paddestoelen en kapellen in de regio van de Acht Zaligheden (dat is in Noord-Brabant), moesten Anke en ik daar meteen op af. POK staat dus voor Paddo Officers Kapellen-route. Het was eigenlijk bedoelt als fietsroute, maar vanwege de afstand (vanaf huis met name) en de tijd van het jaar, gingen wij met de auto. Anke reed, zodat ik me bezig kon houden met navigatie, fotograferen (voor waymarking) en loggen.

POK

 1. POK – Heers
 2. POK – Riethoven
 3. POK – Steensel
 4. POK – Knegsel
 5. POK – Hoogeloon
 6. POK – Langs ’s Heeren Wegen
 7. POK – Wegwijzers
 • Maker: Paddo Officers
 • Type: Multi’s en Mysteries
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 2 november 2008
 • Plaats: 8-Zaligheden-area

De POK-serie kwam online. Het was een serie caches langs kapellen en paddestoelen. Vooral die laatste objecten hadden sinds maart 2008 onze grootse aandacht. Jaja, ik had nooit verwacht dat we het zolang zouden volhouden, maar we doen nog altijd aan waymarking.

Dus het leek ons leuk om die serie te gaan doen. De POK-kapellen-caches waren allemaal korte multi’s met aparte opdrachten. POK Zandoerle hadden we al eerder dit jaar gevonden. Een strippenkaart lopen, of een foto-zoektocht, een geuren-tocht of een kruispunten-route. Met de strippenkaart zijn we zonder twijfel het langste bezig geweest, want om de een of andere vage reden lukt ons dat nooit in 1x goed. Bij elke kapel moesten we ook nog een foto-object zoeken voor de bonus-cache. En onderweg moesten we stoppen bij elke paddo die we zagen voor een tag met een code voor de Paddo-bonus-cache. Al met al zijn we er de hele dag mee bezig geweest. Dat was niet zo erg, want het was erg gezellig. We konden 1 kapel – vanwege de spinnenweb-route die wij niet zo goed begrepen – niet vinden en logden de twee bonus-caches uiteindelijk in de schemering. Het was alles bij elkaar wel een leuke serie. We moeten nu nog steeds een keer POK-Vessem vinden om hem helemaal af te ronden.

Tijdens deze dag maakten we van de auto van Anke en haar zusjes een travelbug-auto (de zusjes doen ook aan geocaching, dus die vonden dat prima). Dat deden we midden op een zandpad (we moesten wachten tot er een landbouwwerktuig gepasseerd was), toen Anke ineens vond dat de sticker die in het dashboardkastje lag erop moest en ik die er dus maar gehoorzaam opgeplakt heb…. Beetje gestoord zijn we wel.

Wat ik hier op 2 november 2017 nog aan toe te voegen heb:

Volgens mij heb ik dit verslag pas een stuk later geschreven. Het is korter en minder gedetailleerd dan verslagen die ik binnen een week schrijf. We hadden in ieder geval heel veel lol tijdens deze dag, maar van de scouting-navigatie-technieken bakten we niet al te veel. POK Vessem vond ik uiteindelijk pas twee jaar later: in december 2010. Toevallig valt die datum dit jaar ook op een donderdag, dus dan weet je vast welk verslag je op 14 december voorgeschoteld gaat krijgen ;>)

De travelbug-sticker heeft jarenlang op de auto gezeten. De auto is trouwens nog steeds in gebruik door Ankes jongste zusje en volgens mij zitten de restanten van de sticker er nog steeds op. Of hij ooit nog gediscoverd wordt, weet ik dan weer niet. Anke rijdt ondertussen alweer jarenlang in een auto die “Vliegtuig” heet (1x raden wie dat bedacht heeft ;>) en die wordt regelmatig gespot door andere geocachers.

De afbeelding van de route komt van de cachepagina van de POK-serie af.

Een gedachte over “Throwback Thursday: 2 november 2008

 1. Pingback: Throwback Thursday: 14 december 2010 | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s