September

Mijn handjevol lezers heeft al wel gemerkt dat het aantal door mij gepubliceerde blogs drastisch is terug gelopen in september (en eigenlijk ook al in augustus). De reden hiervoor is heel simpel: ik heb het heel erg druk en bloggen is niet mijn eerste prioriteit.

Stoppen met bloggen?

Ik heb het mezelf al vaker afgevraagd: waarom houd ik deze blog eigenlijk nog vol? Om echt goede en inhoudelijke blogs te schrijven (waar ik wel de ideeën voor heb) zou ik er meer tijd en moeite in moeten steken. Tijd die ik op dit moment niet heb.

Lezers heb ik ook niet zoveel. Wat vermoedelijk ook weer te maken heeft met de kwaliteit van de content en een onduidelijke niche.

Die niche is een “probleem” (ik zie het zelf niet zo als een probleem, meer als een moeilijke tijdsplanning) in heel mijn leven: ik vind ontzettend veel dingen leuk en heb belangstelling voor heel veel dingen. Dat uit zich in veel hobbies en veel verzamelingen. Maar als je je tijd over zoveel dingen moet verdelen, kun je nooit alles voor 100% doen.

Ik stop nog niet!

Toch ga ik nog niet stoppen. De eerste reden is, dat wat ik schrijf mee telt als gemaakte uren voor het onderdeel “werkervaring” van mijn deeltijdstudie MIC.

Verder vind ik schrijven op zich nog steeds heel erg leuk en is een blog natuurlijk ook gewoon een goede schrijfoefening.

De andere reden is dat mijn Day Zero Project nog twee jaar loopt – tot september 2019. En over het verloop van dit project bloggen is een belangrijk onderdeel van het geheel.

De studie is ook onderdeel van het Day Zero Project. Dus mijn conclusie is dat ik minstens wil blijven bloggen tot het einde van het project. Dat is nog twee jaar. Mogelijk heb ik daarna weer meer tijd en blijf ik bloggen. Het kan ook dat ik nog een universitaire master ga doen en dan volgt er dus nog een druk schooljaar.

Wel zal de frequentie van blogs lager gaan worden. Het idee was drie blogs in de week. Dat ga ik simpelweg niet volhouden. Dus probeer ik er minimaal een per week te laten verschijnen. Dat zal vaak dus alleen een Throwback Thursday zijn. Die zijn iets sneller te schrijven, dan andere blogs, hoewel ook hier wel het een en ander aan uitzoekwerk bij komt kijken. Wel kan ik deze blogs makkelijker vooruit schrijven.

Ook wil ik dus blijven schrijven over het verloop van mijn Day Zero Project. Ondertussen heb ik weer enkele doelen vervuld, maar ik moet er dus nog blogs over schrijven.

Waarmee heb ik het dan zo druk?

  • School
  • Stage
  • Werk
  • Verhuizen
  • Overige

Deze vijf punten ga ik de komende maand in aparte blogjes toelichten.

 

 

2 gedachtes over “September

  1. Pingback: Day Zero Project: Done: Doel 21b | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s