3-Oog Alien bezoekt Art’h

Ik woon in een decadent dorp genaamd Oisterwijk, Parel in het Groen. Aan de verkeerde kant van de spoorlijn (weliswaar maar een metertje of 100 – maar dat telt hier heel streng), dus niet in een villa.

In dit dorp worden regelmatig kunstfestivals georganiseerd. Eerst heette het Oisterwijk Sculptuur, maar dit jaar kreeg het een andere naam (andere organisatie?), namelijk Art’h. Ja, ik vind dat ook achterlijk geschreven. Art’h is gratis toegankelijk, de kunstwerken staan gewoon midden in het “dorp” (het centrum dus) opgesteld, langs het beroemde trouwlaantje en de eeuwenoude Lindeboom. Ik was er dus al vaak langs gefietst, maar had nog niet de moeite genomen om van dichtbij te gaan kijken. Op de laatste dag ben ik toch nog gegaan, al vroeg in de ochtend, zodat ik foto’s kon maken zonder andere mensen te hinderen. Ik besloot om die foto’s op te leuken met behulp van mijn 3-Oog Alien. Dit is een karakter uit de Disney/Pixar-film Toy Story (en de vervolgen daarop).

De vlag van Art’h, het thema dit jaar was “Me, myself & ik”. Dus. Op de andere foto zie je Stardust van Ronald Westerhuis. Ik vind de dingen die hij maakt wel heel gaaf, beetje fantasy-achtig, met spiegelende onderdelen enzo. Maar ja, zoiets kan ik toch nooit betalen.

3-Oog Alien speelde met “Muis” en “Konijn” van Tom Claassen.

DSC08498

Hier dacht hij dat hij een 5-Oog Alien was geworden. Dat die andere ogen niet echt bij zijn ogen passen, doet er voor hem niet toe. Natuurlijk is dat ook wel kunstzinnig. De ogen zijn onderdeel van een kunstwerk van Robert Combas.

Het spiraal-kunstwerk Eindeloze Deining van Pieter Obels, vond ik ook wel iets hebben. Jammer alleen dat je hier niet echt goede foto’s kon maken, vanwege de achtergrond. Ik zou deze wel midden in een bosachtige omgeving willen zien. Op de andere foto kijkt 3-Oog Alien – hij heeft een obsessie voor ogen – in het oog van een kunstwerk, de kop van een of andere Chinese heerser. Ik ben bij deze het bordje vergeten te fotograferen, dus ik blijf jullie de naam van de kunstenaar schuldig.

DSC08519

3-Oog Alien bemoeide zich ook even met de grondwet, zodat die ook goed aan sluit bij de wensen van wezens from other space. Ik vraag me stiekem af wat Thorbecke van aliens gevonden zou hebben. Het kunstwerk is gemaakt door Emo Verkerk.

3-Oog Alien werd heel erg blij van het kunstwerk Lattice Cube Sequence van Conrad Shawcross. Hij dacht dat het een soort van futuristisch ruimteschip was, waarmee hij naar Pizza Planet (zijn thuisplaneet) kon vliegen. Met de foto linksonder haalde hij die dag nog Oisterwijk Nieuws (je moet ergens beginnen, toch?). Ben benieuwd of zijn verschijning nog extra mensen naar Art’h heeft gelokt.

En toen ontdekte 3-Oog ook nog een compleet nieuwe, glimmende planeet! Die heet Shine en is “ontdekt” door Ronald Westerhuis. Mijn alien was erg onder de indruk van dit kunstwerk, hij wilde zichzelf spiegelen in alle “kraters”.

Bij het kunstwerk van John Isaacs, wilde 3-Oog laten zien dat hij ook best kan wijzen, ondanks dat hij maar drie vingers heeft. En bij het ijdele paard van Theo Schepens keek hij stiekem mee in de spiegel.

Een oudere dame vroeg of “dat grappige poppetje” bij het kunstwerk hoorde. Haha, echt niet, dat is mijn 3-Oog Alien. Die ging gewoon weer mee naar huis.

We bezochten ook nog een galerie, maar de galeriehouder was heel chagrijnig, ik denk dat hij bang was voor een alien-invasie. Dus zijn we vlug weer weg gegaan, ondanks dat er best mooie kunstwerken te zien waren.

Terug aan de andere kant van het spoor, vroeg ik aan 3-Oog Alien wat hij van Art’h vond. Zijn commentaar? “Woohoohoo!”

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt.

2 gedachtes over “3-Oog Alien bezoekt Art’h

  1. Pingback: Day Zero Project: Hoe gaat het? Funny Things | Maartjes Moving Castle

  2. Pingback: NS-wandeling Nijenhuis (9) | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s