Hieperdepiep Hoera!

Het is vrijdag 31 maart 2017 en dat betekend dat ik vandaag jarig ben! Ik vind jarig zijn op zich wel leuk, want je krijgt cadeautjes en het is toch wel een speciaal gevoel enzo. Wat ik al enkele jaren niet meer leuk vind aan jarig zijn, is de leeftijdsverhoging die er bij hoort. Natuurlijk ben ik blij dat ik gezond deze leeftijd mag bereiken, maar Het Voelt Zo Oud!

je-zal-maar-jarig-zijn-vandaag

Hoe oud ik dan word vandaag?

Laten we er een raadseltje van maken: ik word zo oud als de datum die aan deze dag hangt. En ik heb er dus de langste periode op moeten wachten, voor ik dat kon zeggen.

questionmarkballoontn

Hoe ga ik mijn verjaardag vieren?

Als ik een vrije keuze had, dan ging ik geocachen en dan wilde ik zoveel caches vinden als de leeftijd die ik vandaag bereik. Voor elk levensjaar een cache.

Helaas gaat dit de minst leuke verjaardag in jaren worden, want ik moet gewoon naar school. Vrijdag is nou eenmaal de vaste schooldag van mijn deeltijdopleiding en als alle lessen dus op 1 dag vallen, dan kun je ook niet even gaan spijbelen. Dus vier ik mijn verjaardag hoofdzakelijk in de trein en op de Hogeschool van Amsterdam. Wel fijn is dat ik niet het eerste uur hoef te beginnen, dus ik hoef niet om 6 uur op te staan. Dat is zeer prettig, want ik haat vroeg op staan. Wel moet ik tot 17 uur door. En dan kan ik dus pas om 18.30 uur in de trein naar huis stappen, want dat is het verschil tussen 17,30 euro reiskosten of gratis, want om 18.30 uur gaat mijn Weekend Vrij abonnement in. Dus ja, die keuze is snel gemaakt.

Haha, misschien mag ik in die anderhalf uur dan wel een cadeautje van rond de 17,30 uitzoeken voor mezelf. Dat lijkt me wel een leuke verjaardagsoptie. Ik ben dan pas iets voor 20.30 uur thuis en dan wil ik nog iets lekkers eten. Met een wijntje, want hey ik ben jarig. En hopelijk liggen er dan heel veel kaartjes voor Maartje op mij te wachten, want ik houd van verjaardagspost! (Zou ik daarom postbode zijn?) En ik denk dat ik daarna dan nog langs ga bij de kanovereniging, want het trainingsseizoen begint vandaag weer. Voor de training zelf ben ik dan veel te laat, dus mijn kano blijft in de stalling liggen. Maar een drankje doen lijkt me een goed idee, heb ik toch nog een beetje feest op m’n verjaardag.

 

treinfeestmuts
Misschien moet ik zo’n feestmuts opzetten in de trein?

 

Wat staat er op je verlanglijstje?

Van mijn ouders heb ik vorig jaar een Museumjaarkaart gekregen voor mijn verjaardag. Dat is me uitermate goed bevallen, dus dit jaar krijg ik een verlenging, want ik heb nog lang niet alle musea op mijn lijstje bezocht.

Van mijn broertjes hoop ik een spiraalsnijder te krijgen (voor courgettepasta enz.). En van mijn vriendinnen krijg ik vast iets verrassends.

Het aller-aller-allerliefste zou ik een konijn willen (een levend konijn dus) als huisdier, maar dat ga ik dus 100% niet krijgen, want daar zijn de huisgenoten het niet mee eens. Beh. Hetzelfde geldt voor een puppy of een kitten. Grr.

konijn

Wat is je lievelingstaart?

Eigenlijk houd ik helemaal niet van taart, want ik houd niet zoet. Maar voor zelfgebakken appeltaart maak ik een uitzondering. Die van de AH is ook goed te eten trouwens, dus ik denk dat ik daarmee ga ontbijten, want als je jarig bent, mag je slechte dingen eten.

appeltaart

Wat is de stomste vraag ooit betreffende je verjaardag?

Mijn ouders noemden mij Maartje en ik ben op de laatste dag van maart jarig. Daar zijn – vooral op de basisschool – de nodige domme grappen over gemaakt. De domste? “Als je een dag later was geboren, had je dan Aprilletje geheten?” Antwoord: “Nee! Gelukkig niet!” (geen grapje)

1aprilkikkerinjebil

Met welke beroemdheden deel je je verjaardag?

In het verleden met René – cogito ergo sum – Descartes (1596-1650) en Joseph Haydn (componist, 1732-1809).

In het heden met Caroline Tensen (presentatrice, 1964) en Ewan McGregor (acteur, 1971).

En de Eiffeltoren in Parijs werd ingehuldigd op 31 maart 1889.

cogito-ergo-sum

Grappig weetje

Als tiener was ik groot fan van Lord of the Rings en ik was zeer teleurgesteld toen ik erachter kwam dat er in de Hobbitjaartelling geen 31ste dag van de maand bestaat: alle maanden zijn slechts 30 dagen lang. Als ik een hobbit was zou ik dus nooit mijn verjaardag mogen vieren…

 

111 years old
111 years old!

 

Nog een weetje

Ik werd geboren op tweede paasdag, maar vanwege de verspringende datum ben ik niet elk jaar met Pasen jarig.

 

 

 

paaskind
Schattig he? Nee, ik ben dit niet – zo waren mijn ouders niet ;>)

 

jarigomdenken

2 gedachtes over “Hieperdepiep Hoera!

  1. Pingback: Last day of the year 2017 | Maartjes Moving Castle

  2. Pingback: Happy Birthday to me! | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s