Last day of the year 2016

En vandaag is het alweer de laatste dag van 2016.

366 dagen waarin ik van alles en nog wat gedaan heb.

En toch heb ik nog genoeg ideeën voor 2017…

Dit vragenlijstje kwam ik ooit tegen op een andere blog (sorry, weet niet meer welke) en ik vul het elk jaar in. Hieronder volgen de antwoorden van 2016.

Wat heb je in 2016 gedaan wat je nog nooit eerder had gedaan?

–          Ik ben in mijn eentje op vakantie geweest. Om precies te zijn heb ik een midweek gekampeerd op de Veluwe. Wat ik tijdens die vakantie gedaan heb? Etappes gewandeld van de Lange Afstand Wandeling Dwars door Gelderland. Ook bezocht ik Nationaal Park de Hoge Veluwe.

–          Ik ben begonnen met een blog

DSC05900Welke landen heb je bezocht?

Samen met Anke ben ik verschillende dagen in België geweest om te geocachen. We vonden ook onze 7000ste cache bij de zuiderburen. Een bezoek aan het buurland is voor ons niet zo heel bijzonder, omdat we heel dichtbij de grensovergang wonen.

Met mijn moeder wandelde ik een dag in het Reichswald bij Kranenburg, net over de grens in Duitsland. Dit was een etappe van de Walk of Wisdom, de wandeltocht die we samen hopen te volbrengen in 2017.

Verder ben ik alleen in Nederland geweest, in diverse steden en natuurgebieden. Meestal bezocht ik die per trein.

Wat zijn je favoriete momenten van 2016?

Het vinden van de 7000ste cache was heel leuk, omdat we eigenlijk niet verwacht hadden om zover te komen dit jaar.

Verder heb ik heel veel wandeltochten gemaakt (samen met anderen of alleen), zowel NS-wandelingen, als etappes van Dwars door Gelderland, als etappes van de Walk of Wisdom. Eigenlijk word ik altijd blij van wandelen, zeker in combinatie met geocaching.

Nationaal Park de Hoge Veluwe vond ik ook erg mooi, ondanks dat hier geen geocaches lagen.

Ook de dag kanocaching met Anke in West-Brabant was zeer geslaagd.

Ook zijn we een dag met de hele family + aanhang naar de Efteling geweest, dat was een gezellige dag.

Met de hele family gingen we naar het concert van Toto in 013, het is best bijzonder dat we alle vijf van de muziek van deze band houden.

Over concerten in 013 gesproken: de Black X-mas show van Within Temptation was ook heel gaaf.

En op studiegebied was het behalen van mijn propedeuse natuurlijk een mooi moment.

MIC logoWat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Het behalen van die propedeuse dus, voor mijn hbo deeltijdstudie Media, Informatie & Communicatie. Die volg ik aan de Hogeschool van Amsterdam, dus het volgen van die studie + de bijbehorende reistijd is sowieso al een prestatie op zich ;>)

Maar stiekem vind ik het bereiken van de 7000ste cache ook heel erg leuk!

Wat is je grootste fout van het afgelopen jaar?

Dat is dat ik het onderdeel “Werkervaring” in mijn studie te lang heb genegeerd en daardoor mocht ik bijna niet doorgaan naar het tweede jaar, omdat ik dan niet genoeg studiepunten zou hebben. Uiteindelijk is dat dus nog goed gekomen.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Collegegeld voor studiejaar 2016/2017.  Direct gevolgd door reiskosten, hoofdzakelijk aan de NS.

Waar werd je heel erg blij van?

Toen ik dus toch die studiepunten voor “Werkervaring” kreeg en door mocht met de studie. En omdat ik alle andere vakken wel had gehaald, had ik toen ineens een propedeuse en dat heeft vrij lang geduurd, voordat ik dat echt geloofde.

Verder dus van alle eerder genoemde wandeltochten.

En van die 7000ste cache.

Owh en ik heb nog een geniale overwinning behaald bij een potje Kolonisten van Catan. Daar kan ik ook best blij van worden ;>)

img_20151230_165456Ben je in vergelijking met twaalf maanden geleden:

Dikker of dunner? Ik heb zoveel gewandeld dit jaar, dat ik ietsje dunner ben geworden.

Blijer of somberder? Blijer, 2016 was in vrijwel alle opzichten een véél beter jaar dan 2015.

Rijker of armer? Als het om geld gaat, iets rijker. Maar ja, daar koop ik nog altijd niet voor wat ik het liefste zou willen.

Wat had je vaker of meer willen doen?

Kanoën. De avond van de kanovereniging is vrijdag. Maar ja, vrijdag is ook de vaste schooldag. Vanwege de korting op de trein, ga ik vaak pas in de avond terug naar Oisterwijk en daardoor heb ik zo’n beetje alle kanotrainingen gemist. Dan ga ik vaak nog wel naar de kanovereniging voor de gezelligheid, maar ja, dan heb ik niet in mijn kano gezeten, dus dat is dan toch anders.

Wat had je minder willen doen?

Twijfelen over van alles en nog wat.

20160223_123624Wat was je favoriete TV-programma?

Wie is de Mol? Hoewel het dit seizoen al wel heel vroeg duidelijk was dat het Klaas moest zijn. Maar de spelletjes blijven leuk.

Wat is het beste boek dat je in 2016 hebt gelezen?

Ik heb niet echt een favoriet boek, er waren meerdere heel goede boeken. Daarover schreef ik al eerder een blog.

Wat is de beste (nieuwe) film die je dit jaar heb gezien?

Ik heb wegens het stellen van andere prioriteiten nauwelijks films gekeken dit jaar, dus ik kan deze vraag eigenlijk niet beantwoorden.

collage-2016-03-30Wat deed je op je verjaardag?

Ehm, ’s morgens vroeg heb ik een nieuwe cache in Oisterwijk gedaan, in de bossen. Daarna heb ik gewoon m’n postwijken gelopen. Vervolgens nog even geleerd voor het tentamen de dag erna en het mondeling Engels. ’s Avonds kwamen mijn beste vriendinnen gourmetten. Helaas kon ik dus geen wijntje drinken en moest ik ze al vroeg de deur uitsturen, want de dag erna moest ik al om 6.26 uur in de trein zitten voor dat tentamen dat ik gruwelijk verknalde. Gelukkig haalde ik het mondeling Engels wel. Het was dus geen topverjaardag en ik bereikte de leeftijd waarop je officieel geen jongere meer bent, dus dat was ook even slikken.

whababyHeb je iemand gemist?

Niet een bestaand iemand, maar als iedereen om je heen een relatie heeft, samen gaat wonen, kinderen krijgt, enzovoort, dan vraag ik me wel eens af of ik dat ook zou willen. En of ik dat dan zelf wil of dat de maatschappij dat min of meer van mensen eist. (En voor alle duidelijkheid: ik heb geen hekel aan kinderen, maar ik hoef ze zelf niet zo nodig)

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 geleerd hebt?

Dat het uiteindelijk altijd het beste is om te doen wat je zelf het liefste wilt doen. Andere mensen (of die nou dichtbij of verder van je af staan) kunnen wel van alles zeggen of vinden over wat jij doet, maar als het er op aan komt ben alleen jijzelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt in het leven. En daarmee zeg ik dus niet dat dingen die je het liefste doet ook over de gemakkelijkste weg te bereiken zijn.

20161230_175850

Een gedachte over “Last day of the year 2016

  1. Pingback: Last day of the year 2017 | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s