Throwback Thursday: 13 oktober 2013

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 13 oktober 2013

Anke en ik vierden een weekje vakantie op Ameland, het laatste Waddeneiland waar we nog niet geweest waren. Natuurlijk moesten bij voorkeur alle caches van het eiland gevonden worden. En we wilden ook nog alle fietspaddestoelen waymarken. Ondanks dat Ameland niet eens zo heel groot is, hebben we ons er een hele week prima vermaakt.

 

amelandblauw
Mooi blauw is niet lelijk

 

Het verslag:

  1. Gummisteifelweitwurf

Maker: Ritskemoei

Type: Multi

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

  1. Rondje Buurderduinen

Maker: Johphi

Type: Multi

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

  1. Links lopen!

Maker: Ritskemoei

Type: Traditional

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

  1. Hollandscheveld was here

Maker: Drannel_frogt

Type: Traditional

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

  1. Childhood memories 3

Maker: Bellice

Type: Traditional

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

  1. Grondwatermeter Middelpolle

Maker: Awema

Type: Earthcache

Heideroosjes: Anke en Maartje

Gevonden op: 13 oktober 2013

Plaats: Ameland

 

De volgende morgen zag het weer er redelijk goed uit, ook al waaide het wel flink. We besloten om de multi in het nabijgelegen dorpje Buren te gaan lopen en dan zouden we daarna wel weer verder zien. Het was maar 2 kilometer fietsen naar Buren, maar dat viel nog tegen, dwars door de duinen en met tegenwind. We kwamen dus al bezweet aan op het startpunt. Daar was wel meteen een paddo. Het rondje door de Buurderduinen was prima, stukje duinen, stukje bos en stukje strand, later die week zou blijken dat bijna alle caches op Ameland zo zijn opgezet ;>) Onderweg konden we nog een ander multi oplossen, met de grappige klinkende, Duitse naam Gummisteifelweitwurf. Dat schijnt een Duits balspelletje te zijn, dat veel gespeeld word tijdens schoolkampen. Het stikte deze week van de Duitse schoolkampen op het eiland. Het duurde even voor we het eerste waypoint hadden gevonden, want dat bleek een half vervaagd stickertje te zijn aan de binnenkant van de metalen vuilnisbak. Ik moest er helemaal voor op de grond gaan liggen om dat te kunnen lezen. Bij waypoint 2 wisten we nu wel wat we moesten zoeken, dus ik dook meteen weer plat op de grond. De eindcache was maar een micro, dat had best een grotere doos mogen zijn. Maar we vonden hem wel, dus dat ging lekker. Hierna weer verder met Rondje Buurderduinen, die onder een dreigende stormlucht werd afgerond. We waaiden bijna weg op ground-zero, dat bij een uitkijkplek bleek te zijn. Er waaide een zeer koude wind.

Vanwege het dreigende weer wilden we naar het natuurcentrum gaan, maar onderweg kwamen we nog langs de oppikker Buren. Hier waren al twee Duitse gezinnen aan het zoeken en wij begonnen mee te zoeken. Na een kwartier zoeken, met tien man sterk hadden we de cache nog niet gevonden, dus gaven we het maar op.

Het weer was ondertussen wel opgeklaard, dus besloten we om toch nog maar de caches in het natuurgebied te gaan doen. Achteraf hadden we ze op de fiets kunnen doen, maar toen waren we al aan het wandelen. Links lopen! werd snel gevonden, in een boomstronk langs het fietspad. Hierna volgde een cache in het hek bij de voetbalclub. Die zou moeilijk vindbaar zijn, maar wij hebben wel wat cache-ervaring en hadden hem snel te pakken. Grappig dat hij door een voetbalclub (die daar op kamp was) uit Hollandscheveld was verstopt, want daar zijn wij ook geweest, tijdens ons weekendje Drenthe in juli 2011. Leuk om die naam hier dan weer tegen te komen. De derde cache in het natuurgebied was er weer eentje van de Childhood Memories-serie. Deze lag in het water, vast gebonden aan de loopbrug die door de vijver liep. Hij zou bij de 250ste plank liggen, dus wij braaf tellen, maar het bleek vanaf de andere kant te moeten, dus zaten we nog fout. Gelukkig vond Anke de cache toch nog snel. Het waterproof logboek zou alleen beschrijfbaar zijn met een watervaste pen, maar mijn gewone pen bleek prima watervast te zijn, want hij deed het uitstekend.

We liepen door de “rivier” (de GPS geeft bepaalde paden in het blauw aan op zijn kaart en dan lijkt het net water. Wij noemden deze paden dus “rivieren”) terug naar onze fietsen en gingen alsnog naar het natuurcentrum. Dat bleek erg tegen te vallen, maar gelukkig hoefden we niet te betalen. Er zou een aquarium zijn, dus ik stelde me daar een groot aquarium bij voor, maar het waren maar twee kleine bakjes. Wel nog naar een film over het ontstaan van Ameland gekeken (met mammoets erin!) en in de uitkijktoren geweest, waar we al twee dagen tegenaan aan het kijken waren. En natuurlijk in de walvis geweest, er lag buiten een replica van een walvis, met van binnen het skelet en de ingewanden er nog in. Wel grappig, we zijn dat beest heel vaak gepasseerd gedurende de week.

Ondertussen was het zonnetje weer gaan schijnen, dus besloten we om nog aan een multi te beginnen, Kweekbos. Die was weer van Waddeneiland en net als bij het Nesserbos strandden we weer bij een bepaald waypoint. Ik stuurde de man nog een sms’je, want zijn telefoonnummer stond onder de cachebeschrijving, maar nooit een reactie terug gekregen. Jammer. We kwamen onderweg nog wel de watermeter tegen, waarmee we een earthcache konden oplossen, dus even wat foto’s gemaakt. Ook nog een keer naar Geocache gezocht, maar die konden we weer niet vinden en daarna lukte het ons ook niet om Childhood Memories 1 te vinden. Het begon ondertussen te regenen en wij voelden ons zweterig en modderig. We konden de weg naar onze fietsen niet vinden en de GPS was het spoor ook bijster, dus ging het dwars door een verlaten huisjespark terug naar de fietsen. In ons appartement aangekomen lekker onder de warme douche/bad en daarna konden we er weer tegenaan met de spelletjes-competitie.

amelanddesolated

Wat ik hier op 13 oktober 2016 nog aan toe te voegen heb:

Het weer op Ameland was heel wisselend: we hebben een dag in onze T-shirts rondgelopen, maar ook veel storm, regen en wind gehad. In dit logje worden veel frustratiecaches genoemd, die we allemaal in de loop van de week nog gevonden hebben, waaronder Geocache, één van de oudste caches van het land, waar we tot 3x toe voor terug zijn geweest. Ook de multi-caches van maker Waddeneiland waren best wel pittig. Uiteindelijk vonden we bijna alle caches van het eiland, op een stuk of drie na.

De blauw-foto is door mijzelf gemaakt. De foto van mij is door Anke gemaakt, met mijn camera.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s