Throwback Thursday: 22 september 2010

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 22 september 2010:

Anke en ik hadden kaartjes voor de musical We Will Rock You! in het Beatrixtheater in Utrecht en omdat we allebei vrij waren, hebben we de hele dag gecachet in de omgeving van Utrecht.

Het verslag:

  1. MZLE 2010 Verzorgingsplaats Jutphaas

Maker: Geolol.nl

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

  1. Lunchbreak 3: Groenewoudsedijk

Maker: Trackleader

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

  1. Bourgondische Cache 2.0.

Maker: Teumaat

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

  1. Park & Cache III
  2. Belle
  3. Park & Cache V
  4. Park & Cache I
  5. Park & Cache II

Maker: GeoGup & Zoefff

Type: 3x traditional, 2x multi

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

  1. A.d. Vecht

Maker: J. Meent

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

  1. Maarssens Verzet

Maker: GeoGup & Zoefff

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 22 september 2010

Plaats: Utrecht

 

Ik had al maanden van tevoren in de voorverkoop kaartjes besteld voor de musical We Will Rock You! met de muziek van Queen. Het leek ons gewoon een heel gave musical.

Het was die dag nog best lekker weer, dus we gingen de hele dag, zodat we vantevoren nog konden cachen. De eerste cache was een soort van carpoolcache, dat was er nog eentje van het MZLE 2010 (Mid Zomer Lopikerwaard Event), waar wij drie maanden eerder waren geweest, dus dat was wel grappig. We kwamen vanaf de weg achter het tankstation, die er heel landelijk uitzag, vergeleken met de snelweg aan de voorkant van het tankstation. Onze volgende cache lag op het industrieterrein en vormde een serie van 3 langs de lunch-wandel-route van een paar cachers. Een cache was al gearchiveerd en deze was drive-in. Daarna probeerde ik bij de andere cache op de brug te komen, maar daar kon je nergens parkeren,  dus moest ik alleen, terwijl Anke rondjes ging rijden. Het was een paar honderd meter lopen en uiteindelijk voor niets, want ik kon de cache niet vinden.  Dit probleem hebben wij helaas vaak bij brug-caches.

We maakten de keuze om een multi te gaan doen en wel Belle. Die cache ligt in Zuylen en dat was de woonplaats van de middeleeuwse schrijfster Belle van Zuylen. En naar deze Belle was de cache vernoemd. Een beetje een onlogisch ingerichte route door landelijk gebied. Onderweg konden we nog twee oppikkertjes verzilveren. Bij de Bourgondische cache dachten we nog even eremetaal gescoord te hebben, maar dat bleek niet zo te zijn, de eremetaal loggers waren aan de verkeerde kant van het boekje gaan schrijven. Dus nu staan wij op de TTF-sticker, terwijl we eigenlijk al de zesde ofzo waren. Ook maakten we een omweg om Park & Cache III te loggen, inderdaad in een vreemd park. Wel bij een kasteel, maar dat konden we niet goed zien. De Belle-cache zou 6 km zijn en wij begrepen niet hoe ze daar aan zouden komen, tot dat het van het laatste waypoint naar de cache nog meer dan een kilometer bleek te zijn. We twijfelden heel erg of we wel goed zaten, maar dat was wel zo en we vonden de cache. Daarna was het nog een eindje naar de auto en kwamen we dus wel degelijk aan die 6 km.

We gingen verder met de serie Park & Cache, die allemaal in ietwat vreemde parkjes lagen en er was er ook nog eentje een offset-multi, die we dus zo gevonden hadden. Daarna was het tijd om een hapje te eten, dat werd de McDonald’s in Maarssen, maar die had bijna niets, dus ook geen groenteburgers en we keurden hem af.  We hadden nog steeds tijd over, dus nog twee trads gedaan, eentje langs de Vecht, waarvoor we over een lange, kronkelige weg moesten rijden en eentje op een vreemd fietspad waar eigenlijk helemaal geen sporen van het Maarssens Verzet te vinden waren.

Het Beatrix-theater ligt naast het station en bij het station zou nog een nano liggen. Daarom besloten we om bij het theater te gaan parkeren (op de peperdure parkeerplaats van de Jaarbeurshallen), dan waren we zeker op tijd bij het theater en konden we nog even naar die nano gaan zoeken.

De zoektocht naar de nano werd een lange tocht door het winkelcentrum. We verdwaalden en hebben de cache-locatie nooit bereikt. We zaten uiteindelijk vast tussen een heleboel verdiepingen van het winkelcentrum en een parkeergarage en we waren blij toen we er weer uitwaren. Naar het theater gegaan. Tja, We Will Rock You! was een vreemde musical. Een verhaal wat helemaal nergens op slaat. De muziek is wel supergaaf, ik werd op slag weer helemaal superfan van Queen.

Wat ik hier op 22 september 2016 nog aan toe te voegen heb:

Anke en ik hadden in deze tijd allebei heel onregelmatig werk (Anke nu nog steeds, zelf heb ik nu ander werk, met vaste dagen), dus deze vrije dag op een doordeweekse dag voelde als een cadeautje. Het was heel mooi weer, dat weet ik ook nog.

Wat betreft McDonald’s: dat is onze gezamelijke guilty pleasure. Ik ben dol op de groenteburger van de Mac. Anke is van de kipnuggets. Zo af en toe gaan wij dus samen bij de Mac eten, meestal na een geocachingdag.

Die frustratie-nano heb ik later nog wel gevonden. Toevallig toen ik weer naar een musical in het Beatrix theater ging: Miss Saigon.

Verder mag ik nog steeds graag naar de muziek van Queen luisteren. En soms zelf proberen te zingen bij SingStar ;>) (I’m a shooting star leaping through the sky…)

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s