Throwback Thursday: 8 september 2012

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 8 september 2012:

Tja, vorige week ging het ook al over 2012 en nu weer, want deze datum heeft hetzelfde probleem: In de hele geocaching-geschiedenis van de Heideroosjes zijn er maar 1x caches gevonden op deze datum en dat was in 2012, vanwege het kalenderplan. Dit keer was ik niet alleen, maar waren de Heideroosjes compleet, inclusief Guy (de vriend van Anke). En was er nog een gastzoeker bij, genaamd Martijn, die wij kennen van de Kanovereniging. De caches deden we onderweg naar Appelpop in Tiel.

Het verslag:

  1. De historie van Tuil

Maker: Wiswas

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje, Anke en Guy

Gastzoeker: Martijn

Gevonden op: 8 september 2012

Plaats: Tuil

 

  1. [GCE] Poldermolen Waardenburg

Maker: Team Wij Drie

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje, Anke en Guy

Gastzoeker: Martijn

Gevonden op: 8 september 2012

Plaats: Tuil

Aan de bar van de Kanovereniging werden plannen gesmeed om naar Appelpop te gaan. Probleem was alleen dat die datum nog moest voor het kalender-project, dus ik vroeg of we op de heenweg een paar caches konden doen. Anke, Guy en Martijn vonden dat niet zo’n probleem. Dus navigeerden we naar het plaatsje Tuil, waar we allevier tot vandaag nog nooit van gehoord hadden. De cache lag in het buitengebied van Tuil aan een zandpad. Hij zat in een zelfgemaakte nep-gaspaal verstopt. Dit bracht Guy en Martijn op een heel gesprek over gassen, maar ik was al lang blij dat ik 8 september van m’n lijstje af kon strepen.

Ze vonden het allemaal prima dat we nog een tweede cache zouden doen, dat werd de iets verderop gelegen Poldermolen Waardenburg. De molen was al van verre tussen de weilanden zichtbaar en dat was maar goed ook, want mijn GPS had kuren en het duurde even voor hij het weer deed (kompasstoring).

De molen draaide en ook deze cache was snel gevonden. Het geocachen ging ons vandaag wel heel gemakkelijk af, maar vier paar ogen zien natuurlijk meer dan een.

Na de twee founds vervolgden we onze weg naar Appelpop, waar we o.a. de Heideroosjes zagen, waarover ik nog schrijf: Verder vond ik het optreden van de Heideroosjes stiekem best leuk, ook al ben ik helemaal niet zo’n fan van hun muziek. Maar omdat wij deze nickname al ruim 4000x in een boekje hebben geschreven voelden Anke en ik ons een beetje verplicht om ze eens live te gaan bewonderen ;>) Grappig detail is dat mensen vaak denken dat wij naar deze band zijn vernoemd. Dat is echter niet waar, wij zijn vernoemd naar de Heideroosjes uit het zeikliedje van de Havenzangers. Het was dus grappig dat de Heideroosjes dit liedje draaien voor ze het podium betreden.

Wat ik hier op 8 september 2016 nog aan toe te voegen heb:

Dit verslag was veel langer, maar ik heb het ingekort, omdat veel dingen niets met geocaching te maken hadden, maar met de Kanovereniging en Appelpop. Toevallig is de 2016-editie van Appelpop aanstaand weekend, maar ik kan er niet naartoe, omdat ik moet werken.

Ik maakte deze dag geen foto’s, want ik was mijn fototoestel vergeten en had toen nog echt een fossiele telefoon.

 

 

2 gedachtes over “Throwback Thursday: 8 september 2012

  1. Pingback: Maartjes Tweets Throwback Thursday: 8 september 2012 https://t.co/…

  2. Pingback: Geocachingavonturen uit het verleden: Het Beesels Drakenrondje – Maartjes Moves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s