Meatless Monday: Aardappel Anders/champignontaart

aardapel andersVanaf het moment dat Aardappel Anders op de markt werd gelanceerd, ben ik er helemaal fan van. Ik weet nog goed hoe die eerste reclame ging, met aardappels die uit zo’n rekje springen en dan dat liedje van Je kunt ons koken, je kunt ons bakken, je kunt ons poffen, maar het kan ook anders, met Aardappel Anders. Zo’n superfoute jaren ’90, feelgood reclame van Calvé. Er zijn verschillende smaken, waaronder twee vegetarische (ook nog room/bieslook), maar tuinkruiden/knoflook is mijn absolute favoriet.

Zelf ben ik niet zo gek op heel veel eieren in ovengerechten, omdat ik niet van overvloedig ei houd. Hetzelfde geldt voor heel veel kaas in ovengerechten. Aardappel Anders saus heeft precies de juiste mix van ingrediënten om een ovenschotel voor mij wel goed op smaak te maken. Daarom vandaag dus een recept met Aardappel Anders: Champignontaart uit de oven.

DSC05227

Ingrediënten:

  • 1 zakje aardappelschijfjes (450 gram)
  • 1 bakje gewone champignons (250 gram)
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 pot Aardappel Anders saus (kies je lievelingssmaak)
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 zakje geraspte kaas
  • koriander

DSC05229

Hoe maak je het?

  • Leg eerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien
  • Snijdt de ui in stukjes en roerbak kort in een wokpan
  • Snijdt ook de champignons in stukje en bak die met de uien mee, tot ze gaar zijn
  • Voeg naar smaak koriander toe aan het groentemengsel
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie
  • Leg 1 plakje bladerdeeg op de bodem en leg 5 andere plakjes dakpansgewijs langs de randen van de ovenschaal, de uitstekende stukjes snij je af met een mesje en daarmee “puzzel” je de gaten dicht.
  • Doe een laagje van het champignon/ui-mengsel in de ovenschaal en meng dit met een laagje aardappel/anders. Maak zo 2 of 3 lagen tot de ovenschaal vol is.
  • Snijdt het laatste plakje bladerdeeg in vieren en plaats die kruiselings over de taart.
  • Bestrooi nu de taart met geraspte kaas.
  • Strooi nog naar smaak koriander over de kaaslaag heen
  • Nu gaat de taart in de oven, ongeveer 20 tot 30 minuten op 220 graden, tot de kaaslaag goudbruin is geworden.

Eet smakelijk!

DSC05231

Foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt. De afbeelding van de Aardappel Anders pot, komt van internet.

 

Een gedachte over “Meatless Monday: Aardappel Anders/champignontaart

  1. Pingback: Maartjes Tweets Meatless Monday: Aardappel Anders/champignontaart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s