Throwback Tuesday: “nieuwe” cache in Oisterwijk

Deze week schrijf ik naast een Throwback Thursday ook een Throwback Tuesday, want de geschiedenis van deze geocaching-route is te leuk.

Maandag kwam er een nieuwe cache in Oisterwijk online. Meteen al kwam de naam mij erg bekend voor, was er niet ook al zoiets in die omgeving geweest, aan het begin van onze geocachingcarrière? Even terug zoeken gaf me de volgende informatie: vroeger lag er een multi in Oisterwijk van dezelfde makers en die heette Bos en Ven. Een multi die wij vonden op 23 januari 2006, wat maar liefst 10,5 jaar geleden is. Het was pas onze 23ste found. Ik vond de cache uiteindelijk met Miron, maar heb de route gelopen met Stephanie. Omdat we een fout hadden gemaakt in de berekening, konden we de cache bij de eerste poging niet vinden. Bos en Ven ging in het archief in 2008, maar er stonden notes op de gearchiveerde cachepagina dat de cache terug zou komen met een opgepimpte route en onder een andere naam.

Dat werd dus deze Bos, heide en vennen, onze 6728ste found. Ondanks dat ik nog wist waar de eindcache destijds lag (we hebben er heel lang naar moeten zoeken, toen), besloot ik toch om de route nog een keer te gaan lopen. De route is acht kilometer lang. Het is tenslotte prachtig zomerweer en de heide staat eindelijk in bloei, dus ik zag dat stukje over de Kampina wel zitten. De Kampina is een groot heidegebied tussen Oisterwijk en Boxtel.  In de route zat dus weinig nieuws, ik ken deze omgeving te goed, omdat ik er al zo vaak gewandeld heb. De route begint bij het Beeldven (de foto rechtsboven), een klein ven, met een rare geschiedenis.  Dan langs Kasteel Nemerlaer en over de bloeiende heide van de Kampina.

Wat ik wel jammer vind, is dat het eindcoördinaat van de cache al wordt gegeven. Je hoeft onderweg alleen vragen te beantwoorden om de code van het cijferslot te achterhalen. Ik ken genoeg geocachers die deze route nu niet gaan lopen, maar meteen met het slot aan de gang gaan, met wat draaien heb je zo’n simpel cijferslotje best snel open. De cache zit in een zeer opvallende behuizing (wel een goede) en tot mijn grote verbazing had ik nog de TTF!

TTF staat voor Third to Found en dat betekend dus dat je de derde persoon/team bent, die de cache heeft gevonden. Dat is in deze omgeving, drie dagen na publicatie, best een wonder, want er wonen hier veel eremetaaljagers. Ik denk dat ik geluk heb dat het vakantietijd is. Maar wel leuk om eremetaal te hebben bij een multi in je eigen woonplaats. Het tweede eremetaal binnen een week, want twee dagen geleden had ik ook al een STF (Second to Found) op een cache in Wijchen. Ik word nog eens een echte goudjager, maar niet heus. Je hebt mensen die een app krijgen bij elke cache die online komt, maar dat hoeft van mij niet. Om multi’s in Oisterwijk te promoten meteen een favorite uitgedeeld. En ik ben ook de eerste die de reizende pinguïn-coin van de makers ga verplaatsen.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt.

 

Een gedachte over “Throwback Tuesday: “nieuwe” cache in Oisterwijk

  1. Pingback: Maartjes Tweets Throwback Tuesday: “nieuwe” cache in Oisterwijk ht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s