Wandelen: Walk of Wisdom

In april ging ik geocachen in Wijchen en toen kwam ik het volgende symbool tegen:

DSC04777

Ik vond dit een fantasy-achtig vliegwezen en wilde graag weten wat het symbool betekende. Omdat er verder geen tekst bij stond, kwam ik daar niet achter. Een paar weken later kreeg ik echter een mail van Brabants Landschap en daar stond dat symbool in! Het vliegwezen bleek een naam te hebben, het heet Pelgrim. En Pelgrim is de route-aanduiding van de Walk of Wisdom, een wandeling van 136 kilometer, door de natuurgebieden rondom Nijmegen. De route bestaat pas sinds juni 2015.

Zo’n soort wandeling voltooien sprak mij wel aan. Ik vond de website Walk of Wisdom wel een beetje zweverig, hoewel ze zeggen geen enkel geloof aan te hangen. Mijn moeder is echter wat spiritueler aangelegd dan mij, dus toen ik over de Walk of Wisdom begon, werd ze meteen enthousiast.

Het gaat mij dus vooral om het wandelen zelf, door allerlei natuurgebieden. Officieel moet je je telefoon uitzetten tijdens het wandelen, voor mij is dat geen probleem, want ik heb toch geen internet-abonnement. Mijn moeder heeft hier meer moeite mee, want die is erg gehecht aan haar telefoon. Ik neem wel mijn GPS mee, want natuurlijk moet er onderweg ook aan geocaching worden gedaan. Voor mij is een wandeling niet compleet zonder een cache te hebben gevonden. Dat is een verslaving ja, ik weet het.

De route begint en eindigt in de Stevenskerk in Nijmegen. Door de sterke binding met deze kerk, vind ik de route toch wel een licht religieus tintje hebben. Echt storend vind ik het ook weer niet, hoewel ik zelf niet gelovig ben.

Elke loper koopt een armband met een vogelringetje met je startnummer erop. Ik ben bijvoorbeeld nummertje 672. In elke gemeente kun je bij bepaalde adressen een vogelringetje ophalen met de naam van de gemeente erop. In totaal loop je door 11 gemeenten, dus je krijgt ook 11 vogelringetjes. Ook krijg je een boekje met daarin kaart voor kaart de route aangegeven. Als je met meerdere personen gaat lopen, kun je er voor kiezen om samen te doen met één boekje, dan krijg je korting op je startpakket. Mijn moeder en ik hebben dus samen een routeboekje, maar wel elk een eigen armband. In het startpakket zit ook een speld met het logo, Pelgrim dus. Dit kun je aan je rugzak maken. Mijn moeder doet haar Pelgrim steeds op haar rugzak, maar ik ben bang om hem te verliezen, dus de mijne zit in mijn rugzak. De armband ook trouwens, ik vind hem te groot om te dragen. In het boekje staan ook adressen van plekken waar je kan overnachten, mocht je de tocht achter elkaar door willen lopen. En de openingstijden van de adressen (vaak twee per gemeente, mocht de andere gesloten zijn) waar je een vogelringetje kan ophalen. De route is trouwens min of meer de vorm van een vliegende vogel. De keuze voor de vogelringetjes is dus wel toepasselijk.

Ondertussen hebben we drie etappes gelopen, allemaal van rond de 25 kilometer lang. We hebben nu vijf vogelringetjes gescoord. De komende dagen zal ik de verslagen van deze eerste drie dagen op de blog zetten.

Wat nog wel grappig is om te vermelden, is hoe mensen tegen Pelgrim aankijken.

Persoonlijk zie ik hem als een fantasy-wezen, een soort van elf met armen die vleugels zijn geworden.

Mijn moeder denkt dat Pelgrim een engel is.

En volgens de organisatie achter de Walk of Wisdom is Pelgrim een zaailing, die met zijn armen naar het licht groeit. Een soort van Groot (stripfiguur van Marvel) dus.

groot

6 gedachtes over “Wandelen: Walk of Wisdom

  1. Pingback: Maartjes Tweets Wandelen: Walk of Wisdom https://t.co/bu37xb0g6D h…

  2. Pingback: Wandelroutes: Walk of Wisdom (etappe 5) | Maartjes Moving Castle

  3. Pingback: Wandelen – de tag | Maartjes Moving Castle

  4. Pingback: Day Zero Project: Hoe gaat het? – These boots are made for walking | Maartjes Moving Castle

  5. Pingback: Geocachingavonturen uit het verleden: Vogels in het Lierdal – Maartjes Moves

  6. Pingback: Geocachingavonturen uit het verleden: Regen in Heumensoord – Maartjes Moves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s